Ako zvýšiť efektivitu nabíjania? Poplatkami

Kvalitná a dostupná nabíjacia infraštruktúra je dôležitá pre ľudí, ktorí sa rozhodujú, či prejdú na auto na elektrický pohon. Tesla si je toho vedomá a napriek rozširovaniu siete nabíjačiek Supercharger nedokáže ponúknuť neobmedzenú nabíjaciu kapacitu.

Američania sa snažia aspoň zabrániť príliš dlhým prestojom čakajúcich vodičov. Automobilka posiela motoristov preč z kapacitne preťažených nabíjačiek po dobití 80 percent batérie. Obmedzenie sa však dnes dá ľahko obísť cez obrazovku vozidla alebo v mobilnej aplikácii – a dobiť si tak batériu na 100 percent, upozorňuje portál Fontech.startitup.sk. Po novom by si však motoristi museli za takéto konanie priplatiť, ak Tesla naozaj zavedie nový poplatok.

O pripravovanej novinke informovali zahraničné médiá a o poplatku sa rozbehla diskusia aj na socialných sieťach, a to s množstvo negatívnych komentárov od vodičov, ktorým sa takáto zmena nepozdáva. Americká Tesla by napokon trestala i tých motoristov, ktorí môžu mať úplne racionálny dôvod, pre ktorý chcú nechať svoje auto dobiť na 100 percent.

Tesla robí dlhodobo viaceré kroky na dosiahnutie čo najefektívnejšieho využívania rýchleho nabíjania prostredníctvom nabíjacích bodov Supercharger. Automobilka je známa aj poplatkom pre vodičov, ktorí dobijú svoje auto a napriek tomu s ním zostávajú stáť na nabíjačke a zaberajú tak zbytočne priestor autám.

Zdroj: Fontech.startitup.sk, Carexpert foto: cz.depositphotos.com