Na jeseň roka 2019 mal svetovú premiéru Volkswagen ID.3, prvý člen rodiny moderných elektromobilov tejto značky. Tá otvtedy prešla viackrát rozšírením. Nemecký gigant viacerých jej členov naznačil prostredníctvom konceptov, z ktorých postupne pripraví sériové modely. Momentálne je na rade van ID. Buzz.

Štúdiu s mierne odlišným menom I.D. Buzz ukázal Wolfsburg už na autosalóne NAIAS 2017, na finálne vozidlo teda čakáme dlhých päť rokov. Jeho blížiaci sa príchod naznačila prezentácia farebne maskovaného konceptu popri novembrovom odhalení modelu ID.5. Teraz sme sa konečne dozvedeli dátum premiéry, ktoré prezradil šéf koncernu na sociálnej sieti Twitter.

Van s retro-futuristický dizajnom

Herbert Diess zverejnil krátke video, ktoré zachytáva tvorbu náčrtu novinky. O jej vzhľade neprezrádza nič nové. Dôležitý je však sprievodný text, podľa ktorého sa oficiálne odhalenie elektromobilu odohrá 9. marca. Riaditeľ VW v ňom hovorí o návrate legendy. Nie je žiadne tajomstvo, že týmto modelom chce odkázať na originál spojený s hnutím hippies a slobodným životným štýlom. Dizajn bude preto retro-futuristický.

Volkswagen ID. Buzz bude postavený na modulárnej platforme MEB a nepochybne využije množstvo známych komponentov. Podľa zákulisných zdrojov však príde s doteraz najväčšou batériou. Veľkosť karosérie vanu umožní inštaláciu článkov s údajnou kapacitou 110 kWh, no k dispozícii budú nepochybne aj lacnejšie verzie s menším akumulátorom. O dátume začiatku predaja či cenách zatiaľ nemáme žiadne informácie.

Zdroj: Twitter