Hospodárenie Tesly bolo vždy také všelijaké. Viac boli „dole“, ako hore. Firma zisk vykázala iba v r. 2016. Rok na to, v treťom kvartáli, bola v strate takmer 620 milónov dolárov. Elon Musk tento finančný úspech vníma ako historický moment. Je presvedčený, že v zisku ju bude držať aj naďalej.

Táto informácia dáva záruku investorom, že sa možno ich peniaze začnú zhodnocovať. Jedným z veľkých problémov v minulom roku bolo nútené rušenie objednávok na Model 3. Museli stornovať zhruba 1/5 všetkých prijatých objednávok. Pre predstavu, bolo ich vraj prijatých zhruba 450-tisíc...

Zdá sa, že sa Tesla s Modelom 3 a jeho výrobou popasovala. Medzičasom sa čas výroby znížil o tretinu. Zatiaľ sa podarilo zmontovať necelých 54-tisíc, čo je celkom slušné číslo.  Celkovo vyrobili 80 000 áut od nového roku. Veľké navýšenie výroby si sľubujú aj nárastu dopytu po Modeli 3 v Číne a v EÚ. 

To, že Tesle sa na domácom trhu darí, svedčí aj fakt, že v predajnosti predbehli elitu, Mercedes! Tesla predala za toto obdobie 69 925 kusov, Mercedes 66 542 kusov. Do tohto počtu ale neboli zarátané úžitkové vozidlá značky.

Mimochodom, firma Tesla dlží zhruba 10 miliárd dolárov.  

Zdroj: electkec.co, nytimes.com

Foto: Tesla