V roku 2015 paparazzi zachytil kráľovnú Alžbetu II, ako si skrátila vyhýbací manéver po anglickom trávniku vo Windsor Parku. To by asi hocikomu neprešlo... Tiež ako jediná, okrem správcov parku, môže prejsť autom cez Long Walk. 

Kráľovná Alžbeta II má na cestách množstvo privilégií

Kráľovnú majú Briti v mimoriadnej úcte. Tá z toho ťaží naplno. To, že šoférovanie miluje, je pomerne známe. Už menej známe je, že vyše 70 rokov šoféruje bez vodičského oprávnenia. Doma ho skrátka nepotrebuje. Monarcha je totiž jedinou osobou v Británii, ktorá nemusí mať vodičák a zároveň môže riadiť motorové vozidlo. Rovnako sa jej služobné autá zaobídu bez značiek. Poznávacím znakom je erb Windsorovcov umiestnený nad čelným sklom. 

Alžbeta II sa autám rozumie tak, ako máloktorá žena...

Alžbeta II má k autám mimoriadny vzťah. Počas druhej svetovej vojny bola zaradená do ženskej divízie britskej armády Women's Auxiliary Territorial Service. Okrem kuchárok a upratovačiek boli v ponuke aj oveľa zaujímavejšie pozície. Vtedy ešte iba 18-ročná princezná sa priradila k automechanikom. Naučila sa jazdiť nielen na osobných autách, ale tiež kamiónoch a, samozrejme, musela ich zvládať opravovať. Svedkovia opisujú, ako jej robilo radosť, keď sa mohla priateľom pochváliť špinavými rukami po dobre vykonanej práci.

Britská kráľovná Alžbeta II

Počas II. sv. vojny mala princezná Alžbeta za úlohu údržbu a opravu vozidiel. Tiež jazdila sanitkou. 

O autách má stále prehľad. Od roku 2000 odmieta jazdiť na Rolls-Royce. Dôvodom je prenesenie výroby do Nemecka po tom, čo automobilku kúpilo BMW. Odvtedy preferuje služobné Bentley a tiež nedá dopustiť na podľa jej slov „odolný Jaguar.“ 

Britská kráľovná Alžbeta II šoféruje sama