Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Prestavba klasického Defendera na čistokrvný elektromobil nie je pochopiteľne dielom Land Roveru, ide o počin spoločnosti Twisted Automotive z Veľkej Británie, ktorá sa rozhodla prestavať obmedzený počet klasických Defenderov a urobiť z nich elektromobily s pôvodnou priechodnosťou ťažkým terénom, no výrazne lepšou dynamikou, než mali ich benzínové vzory. Ako uvádza Twisted Automotive, prvé kusy sú určené pre zákazníkov v USA. Preto prichádzajú s označením Defender NAS-E (Defender North American Specification). Vychádzajú z kratšej verzie Defender 90 a exkluzivitu im má zabezpečiť len 30 kusová limitovaná edícia.

Auto sa objaví v dvoch výkonových verziách, prvá verzia NAS-E ponúkne 214 koní a 380 Nm, zatiaľ čo pre náročnejších bude určený NAS-E Plus s naladením na 320 k a 460 Nm. Kým slabší NAS-E sa na stovku dostane za 10 sekúnd, silnejší to zvládne za 8,2 s. Energiu budú obidve verzie čerpať z batérií s kapacitou 60 kWh.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Pre uvedomelých a bohatých

Pýtate sa, kto by prestavbu tradičného Defendera na elektrickú verziu vlastne potreboval? No, veľa záujemcov Twisted pravdepodobne mať nebude, pre niekoho však zmysel môže mať. Či už z dôvodu záujmu o nové technológie, lepšiu dynamiku, alebo zákazníkov k jeho nákupu naozaj povedie záujem o ochranu prírody. Jedno je však isté, každý z nich bude musieť mať poriadny balík peňazí, za prestavbu si totiž Twisted pýta 70 000 libier. Prezradil aj ceny „amerických“ verzií, NAS-E stojí 185 000 USD, NAS-E Plus dokonca 210 000 USD. No, nekúpte to.

zdroj: greencarreports.com