Ford si uvedomuje, že mnohí rodičia musia už pred cestou plánovať tiež zábavu pre malé ratolesti. V minulosti stačil napríklad výhľad z okna. Ten v poslednej dobe odchádza do úzadia, nakoľko sa každý rodič snaží dostať na miesto čo najrýchlejšie, najlepšie po diaľnici. Deti tak prichádzajú o rôzne zaujímavé scenérie, alebo o zastávky pri spoločných obedoch vonku v prírode.

Podľa štúdií má vo Veľkej Británii až tretina detí vo veku do 5 rokov vlastný tablet. Šialené však? 

Vývojári z Fordu však idú s dobou a v spolupráci s operátorom Vodafone ponúkajú pokrytie vozidla internetovým pripojením vďaka vstavanému modemu a Wi-Fi hotspotu. Modem Vodafone umožní pripojenie až 10 zariadení k jednej sieti, čo dostatočne pokryje potreby rodiny.

V súčasnosti bude služba fungovať len v európskej časti Vodafone, teda v 15-tich krajinách (Albánsko, Česká republika, Nemecko, Grécko, Maďarsko, Írsko, Taliansko, Malta, Holandsko, Severný Cyprus, Portugalsko, Rumunsko, Španielsko, Turecko a Veľká Británia).

Pomocou aplikácie FordPass umožní služba vodičovi na diaľku vozidlo zamknúť alebo odomknúť a skontrolovať niektoré údaje o automobile. Podľa štúdií vlastní vo Veľkej Británii až 33 % detí vo veku do 5 rokov vlastný tablet. Šialené však?

Ford bude využívať globálnu SIM kartu od Vodafone, ktorá bude už integrovaná vo vozidle. Rodičia tak nebudú musieť pred každou dlhšou trasou nahrávať deťom do tabletov filmy, šikovné dieťa to zvládne počas cesty aj samo.

Nevšímavosť mladej generácie tak môže ešte viac narásť. O všetkom by však mal stále rozhodovať rodič a tak je len na nás, či si na dieťa nájdeme čas, alebo mu strčíme do ruky tablet s internetovým pripojením a budeme dúfať v minimalizáciu jeho otázok. Cena služby zatiaľ nebola zverejnená, s najväčšou pravdepodobnosťou však pôjde o každoročný poplatok.