Audi minulý rok prestalo ponúkať verziu RS3. Na septembrovom autosalóne v Paríži síce predstavili modernizovanú verziu, avšak len v karosérii sedan. V súčasnosti je už všetko po starom a k sedanu sa pripojí tiež Sportback, ktorý bude mať oficiálnu premiéru na blížiacom sa autosalóne v Ženeve.

Audi RS3 Sportback tak dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy a po zvýšení elektronického obmedzovača je maximálna rýchlosť 280 km/h.

Pohonnou jednotkou bude starý známy 2,5-litrový päťvalec s preplňovaním. Ten ponúka maximálny výkon 294 kW (400 k). Vďaka hliníkovému bloku je o 26 kg ľahší voči predchodcovi. Krútiaci moment 480 Nm dosahuje motor od 1 700 do 5 850 ot./min.

Modernizované Audi RS3 tak príde na trh aj v karosárskom variante Sportback

Audi RS3 Sportback tak dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy a po zvýšení elektronického obmedzovača je maximálna rýchlosť 280 km/h. Motor využíva duálne vstrekovanie (do spaľovacieho priestoru aj do sacieho potrubia). Výfukové ventily majú variabilné časovanie, čo má prispieť k nižšej priemernej spotrebe.

Samozrejmosťou je pohon všetkých kolies quattro a sedemstupňová dvojspojková prevodovka. Brzdové kotúče majú vpredu aj vzadu rovnaký priemer 310 mm. Predné LED svetlomety dodávajú v sérii, za príplatok dostanete maticové (Matrix) LED svetlomety.

Dynamické línie sú podobné sedanu.

V zadnej časti nájdeme strešný spojler, difúzor a oválne koncovky výfuku. Na centrálnom displeji v interiéri si môže vodič zobraziť ukazovatele plniaceho tlaku turbodúchadla, teplomer oleja alebo stopky. Digitálny virtuálny kokpit dokáže zobraziť rôzne údaje od centrálneho rýchlomera až po veľkú navigáciu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Samozrejmosťou moderného vozidla sú tiež palubné infotainmenty, ako pripojenie Android Auto, Apple Auto Play, Wi-Fi hotspot alebo pripojenie k sieťam LTE. Za príplatok je dostupný tiež audiosystém Bang and Olufsen s výkonom 705 W.

Interiér je voči bežnej Audi A3 prepracovaný.

Prvé objednávky prijíma automobilka od apríla tohto roka, k zákazníkom sa vozidlá dostanú najskôr v auguste. Základná cena RS3 Sportback bude v Nemecku štartovať na 54 600 €, sedan bude drahší o 1 300 €. Oficiálne ceny pre slovenský trh budú dostupné neskôr.