Asi nemusíme zvlášť zdôrazňovať, že technické detaily konceptu Skytop v tejto chvíli nepoznáme, jeho tvary nám ale čosi naznačujú...

Pri jazere Como sa bežne sústreďuje finančne veľmi dobre zabezpečená klientela, ktorá má o niečo konzervatívnejšie videnie sveta a nepotrpí si na krikľavé výstrelky typu „ľadvinky vo veľkosti sloních uší“. Navyše osvetlené tak, aby ich neprehliadol ani chodec so zeleným zákalom. Čo tým chceme povedať? Že BMW sa vkusu týchto zákazníkov evidentne stále dokáže podriadiť, pretože inak si veľmi umiernený a čistý dizajn predčasne odhalenej novinky nevieme vysvetliť.

Priložené video, ktoré sa objavilo na youtubovom kanáli Youcar, okrem vyššie uvedeného tiež dokazuje, že nejde o elektromobil. Nejakú formu elektrifikácie nemôžeme vylúčiť, ale podľa klasickej otvorenej masky a predovšetkým dvoch oválnych výfukových koncoviek je jasné, že Skytop je v základe poháňaný tradičným spaľovacím motorom. To ale nie je všetko.

Zábery odhaľujú zblízka tiež interiér a ohromujúca je na ňom skutočnosť, že takto obyčajný koncept nevyzerá. Prepracovanosť jednotlivých detailov a množstvo známych ovládacích prvkov naznačuje, že by sme tu mohli mať skôr náznak predprodukčného automobilu.

Ako ďaleko má Skytop k sériovej výrobe, môžeme samozrejme len hádať, ale... všimnite si krytku otvoru pre ťažné oko v prednom nárazníku, zadnú parkovaciu kameru integrovanú do hornej časti zadného nárazníka nad miestom určeným pre evidenčné číslo. Takto koncept normálne nevyzerá!

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 8 obrázkov

zdroj: BMW, YouTube