Seneckú cestu v lete opravujú

Rekonštrukcia Seneckej cesty štartuje v týchto dňoch, správa ciest má zámer dokončiť ju počas augusta, píše agentúra TASR. Dovtedy predĺžia diaľničný úsek, ktorý je vodičom k dispozícii bezplatne, teda bez potreby zakúpiť si diaľničnú známku. Konkrétne má ísť o úsek v oboch smeroch od prípojky Bratislava-Zlaté piesky (križovatka D1 s cestou I/61) až po prípojku Bernolákovo (križovatka diaľnice D1 s cestou II/127), uvádza TASR.

„Rekonštrukcia Seneckej cesty so sebou prinesie určité obmedzenia. Doprava bude púšťaná na striedačku v jednom jazdnom pruhu. Dočasným vyňatím tohto úseku z povinnosti mať platnú diaľničnú známku chceme umožniť vodičom využiť diaľnicu ako alternatívnu trasu k opravovanej ceste,“ skonštatoval minister dopravy Pavol Lančarič.

Na takúto zmenu bude potrebný súhlas polície. Rovnako tak sa musia rezort dopravy a Národná diaľničná spoločnosť dohodnúť na osadení príslušného dopravného značenia, aby bolo vodičom jasné, že úsek rýchlej cesty je dočasne vyňatý z povinnosti mať diaľničnú známku.

V rámci opravy seneckej cesty ide o približne štvorkilometrový úsek cesty I. triedy medzi Ivankou pri Dunaji a Bernolákovom. Tá je dnes vo veľmi zlom stave. Na vozovke sú vyjazdené koľaje a nachádza sa tam aj množstvo trhlín, deformácií či výtlkov.

Zdroj: TASR / foto: BSK