Čínske „prémiové“ SUV na fotografiách je najnovším produktom spoločnosti Hanlong Auto. Tá ho paradoxne odkúpila od automobilky Zotye, známej výrobou kópií európskych a amerických áut. Aký je na aute podiel vývojárov spoločnosti Hanlong Auto a koľko práce stihli ešte pred „odovzdaním“ projektu urobiť v dielňach Zotye, nie je známe, každopádne si však dali záležať na tom, aby novinka pôsobila ako majestátny Range Rover.

Čínsky Range Rover má rozmery 4985 x 1995 x 1819 mm. Rázvor 2997 mm je dokonca väčší než na anglickom origináli.

Kópia? A koho to trápi?

Čínsky trh je špecifický tým, že európske autá tam patria medzi prestížny tovar a to, čo je v Európe bežný model, je pre niektorých Číňanov často už len kvôli svojmu „cudzokrajnému“ pôvodu skoro prémiovým tovarom. Nehovoriac o veľkých európskych SUV, po ktorých mnoho Číňanov tak túži, že sú schopní investovať aj do áut, ktoré sa im aspoň vzdialene podobajú. Sú totiž násobne lacnejšie a dostupné pre širšie skupiny.

Číňania tentoraz kopírovali zo všetkých strán.

To je aj prípad modelu Hunkt Canticie bez hanby kopírujúceho Range Rover. Na rozdiel od anglického originálu však môže Hunkt disponovať pohonom výlučne zadných kolies (k dispozícii je aj verzia AWD) a pod kapotou ukrýva benzínový štvorvalec 2,0 Turbo s výkonom 160 kW (218 k). Prvkom luxusu je však osemstupňová automatická prevodovka.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Dôležitá je cena

Najdôležitejším členom celej rovnice je samozrejme cena auta. Za základnú verziu s pohonom zadných kolies si spoločnosť Hanlong Auto na domácom trhu pýta v prepočte 18 000 USD, ako je to však s kvalitou vozidla a jeho bezpečnostnou úrovňou, nie je známe.

zdroj: Autoblog.nl