Išiel ako na diaľnici!

„V trestnej veci obvineného bolo umožnené oprávneným osobám podľa § 208 Trestného poriadku preštudovať vyšetrovací spis a podať návrhy na doplnenie vyšetrovania,“ uviedol prokurátor krajskej prokuratúry Juraj Chylo. Spis má celkovo 3 tisíc strán a zahŕňa množstvo posudkov i výsluchov svedkov.

Ako informuje portál TVnoviny, podľa najnovších informácií malo auto Dědečkovi ukazovať v čase nárazu na tachometri rýchlosť až 130 kilometrov za hodinu. To je zároveň aj maximálna povolená rýchlosť, ktorá by však platila na diaľnici a určite nie v meste, kde je dlhé roky maximálna rýchlosť štandardne stanovená na 50 km/h. Znamená to, že Dědeček podľa týchto informácií povolenú rýchlosť prekročil viac ako dvojnásobne.

Dušan Dědečk naďalej zostáva vo väzbe, jeho snaha o prepustenie z nej bola neúspešná a zamietol ju tak okresný, ako aj odvolací krajský súd. Pôvodne pritom okresný súd v minulom roku prepustil Dědečka na slobodu a toto rozhodnutie zvrátil až krajský súd.

Dědeček tak strávil obdobie vyšetrovania prípadu vo väzbe. Všetko nasvedčuje tomu, že Dědeček sa skôr či neskôr postaví pred súd. Podľa vyjadrení jeho advokáta neplánuje rozporovať pred súdom svoju vinu, ale spochybniť chcú spolu s jeho klientom práve paragraf, podľa ktorého má byť súdený. Na základe neho mu totiž hrozí ten najprísnejší trest, a to až doživotie.

Zdroj: TVnoviny.sk / foto: noviny.sk