Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Závažie patrí do motokáry, nie na trať

Tento rok môžu tímy pre neustálu zložitosť zladiť trom dospelákom čas uprostred týždňa čo i len raz za mesiac jazdiť aj vo dvojici. Túto možnosť od začiatku sezóny úspešne využíva viacero tímov. Prvú kvalifikáciu v protismere vyhral pre tím Kartplus jazdec Andreas Novák s časom 44:450. O 0,11 za ním skončil tím HighOctane a len o 0,02 pomalší Tomáš Bizub získal pre tím Go Baby Go tretie miesto na štarte. Nadšený z toho veru nebol, pretože vie, že má na viac.

všetkým to hneď po štarte nekompromisne ukázal. Už v prvom kole po zelenom semafore v letmom štarte predbehol oboch súperov pred sebou a preteky spolu s bratom Braňom nekompromisne vyhrali. Zaujímavo zabojovali aj partneri Kristian Lovász a Miša Dorčíková. Zo 4. miesta na štarte to dotiahli na druhé miesto v prvých pretekoch. Pôvodne prvých na štarte, tím KartPlus, počas pretekov postretla smola v podobe zle umiestneného závažia, ktoré im za jazdy nebezpečne vypadlo a dve kola ostalo na trati. Za to dostali pokutu za ľahkého jazdca v podobe Stop and Go v depe a pre posledných 20. minút aj ďalšie 2,5 kg závažie do káry. Výsledkom bolo ich 5. miesto. Bolo zrejmé, že chalani majú na viac, no v tejto jazde museli akceptovať aj porážku od tímu Axel Racing Team I. Milým prekvapením bolo 6. miesto pre tím SISU, ktorý na tieto preteky do svojich radov naverboval doslova domáceho jazdca, zamestnanca haly Adriána Blaha. Žiaľ, počas prvých pretekov vypadlo závažie aj ďalšiemu tímu. The Racers prichádzajú na preteky do Kart1 Arény z ďalekej Čadce, za čo im slúži všetka česť a obdiv. Preto s týmito motokárami a závažiami nemajú veľké skúsenosti. No tento incident si po rokoch vynútil v prestávke medzi pretekmi krátke školenie, pre lepšiu bezpečnosť.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Pretekanie v depe sa nevypláca


Druhá kvalifikácia patrila tímu Go Baby Go. Aj keď o totálnych chlp, ale predsa získali I. miesto pred tímom HighOctane. Tretie miesto na štarte mal KartPlus tím a štvrtý skončil zmiešaný tím RivalCar. Túto jazdu ovplyvnilo viacero prešľapov tímov v podobe krátkeho striedania v depe. Neférovým, aj keď podľa pravidiel nie vyslovene zakázaným spôsobom, tím Axel Racing Team I získal skorým vyrazením na trať hneď dve pozície. To nervózne strhlo k rovnakému činu aj chalanov tímu KartPlus, ktorí si v snahe nestratiť pozíciu tiež skrátili povinný pobyt v depe na striedanie. Takto doplatili oba tímy, lebo dostali povinnú zastávku v boxoch, ktorá reálne stojí 7-8 sekúnd. Preto sa výsledné poradie na trati premiešalo na konečné víťazstvo čisto jazdiacich tímov Go Baby Go s druhým miestom pre RivalCar. Tretie miesto si nakoniec zubami nechtami udržal tím Axel Racing Team I pred HighOctane a sklamanými a frustrovanými Kartplus.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Celkové výsledky II. KartCup 2016:

I. miesto - Go Baby Go (Tomas a Brano Bizub)
II. miesto - RivalCar (Kristian Lovasz, Misa Dorcikova)
III. miesto - HighOctane (Tibor Gloznek, Rado Mihalek)
IV. miesto - Axel Racing Team I (Andrej Haluska, Jan Stresnak, Ivan Lexa)
V. miesto - KartPlus (Miso Lukacovic, Adam Popovec, Andrej Novak)
VI. miesto - SISU (Martin Fric, Adrian Blaho)
VII. miesto - AXEL Racing Ladies (Veve Vanyova, Adam Tarnoczy, Bea Branecka)
VIII. miesto - The Racers (Marek Adamov, Michal Martykan, Samuel Moskal)
IX. miesto - Wrong Way (Michal Pechanec, Marian Rod)

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov