Michal Lukačovič (redaktor TopSpeed.sk) je jedným z najmladších pretekárov série. S motokárami začal len pred dvoma rokmi a dnes patrí k najlepším jazdcom v hale KartOne.

Mišo Lukačovič vyhral pre tím Gumkáči prvú kvalifikáciu

Hneď prvá kvalifikácia v smere ukázala, že na trati sa budú diať veci a víťazstvá systémom štart-cieľ určite nehrozia. Najlepšie ju zajazdil stále lepší a stále veľmi mladý Mišo Lukačovič (redaktor TopSpeed.sk). S časom 44.87 pre svoj tím získal pole position. Druhé miesto pre tím Axel Racing I. vybojoval dlhodobo skvelý Ján Strešňák. Ohromným prekvapením bolo tretie miesto pre tím SISU, ktorý sa tradične pohybuje v druhej polovici štartovného poľa, či už v pretekoch, alebo v kvalde. Keďže go-kart borci z tímov RivalCar, Go Baby Go a High Octane skončili v druhej polovici, pred vstupom do pretekov všetky tieto tímy v rámci pravidiel požiadali o výmenu motokár. Ono sa to nezdá, ale už o 0,3 s pomalšia kára na kolo robí v tejto konkurencii rozdiel...

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Go Baby Go sa nedajú zastrašiť :)

Tím RivalCar však napriek "až" 4. pozícii na štarte káru nemenil. Rozdiel 0,2 sekundy na prvého sa nezdal byť dosť veľký. No hneď v prvej 20 minútovke sa ukázalo, že to bolo chybné rozhodnutie, lebo daná kára nešla na rovinkách až tak dobre. Neskôr sa s ňou Kristian Lovász a Andrej Cimmermann naučili jazdiť a opakovane z nej v pretekoch vyžmýkali časy pod 44.90. No preteky ako také už bolo pre tím "stratené".
 

Napriek letmému štartu až z 5. pozície sa Tomáš Polerecký a Braňo Bizub vcelku rýchlo prebojovali na čelo pretekov. Predbiehanie im obom naozaj ide veľmi dobre, čisto a v rámci pravidiel. Napriek tomu, že práve čisté predbiehanie v hale je oveľa náročnejšie než vonku. Čoskoro sa usadili na prvom mieste a to si už udržali až do konca prvej hodinovky.
 

Prvú aj druhú jazdu poznačilo niekoľko penalizácií. Viaceré tímy trpeli pre skrátenie striedania v depe a tím Axel Racing za nebezpečný výjazd z depa. To sa podpísalo pod výsledné poradie. Za tímom Go Baby Go skončili na druhom mieste chalani High Octane a tretie miesto získali Gumkáči. Mladí chalani už síce dokážu jazdiť rýchle kolá, no udržať si pozíciu v tvrdej konkurencii je nová zručnosť, ktorú sa ešte musia naučiť.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov

Druhá kvalifikácia už na poriadku

Do druhej časti pretekov v protismere nastupujú tímy s rovnakým štartovným číslom do zmenených motokár. Každý tím má náhodne vybranú motokáru z prvého kola od súperov. Opäť došlo na jednu či dve výmeny motokár po kvalifikácii do pretekov. Prvé miesto na štarte si zabezpečili Tomášovia z Go Baby Go s veľmi tesným rozdielom pred High Octane a Gumkáčmi. 

Tibor Gloznek je ďaleko najstarší účastník série KartCup. Napriek tomu dokáže držať celé štartovné pole za svojim výfukom. Poklona!

Tibor Gloznek jazdí pre radosť, no teší aj okolie

Do pretekov sa za tím High Octane do káry posadil jednoznačne najstarší účastník seriálu, senior Tibor Gloznek. A prakticky celý svoj prvý stint dokázal s jazdcom vo vedení držať kontakt. To je ozaj veľmi slušný výkon hodný obdivu. Aj v tomto kole došlo na niekoľko penalizácií, všeobecne však bola druhá hodinovka oveľa pokojnejšia. Do cieľa prišli tímy v rovnakom poradí ako začali na štarte, až na jednu drobnosť. Tímy RivalCar a Axel Racing si do cieľa vymenili poradie v prospech RivalCar. Keďže bodovanie v seriáli KartCup je nastavené štedro a pre 16 tímov, každý zo zúčastnených si z piateho kola pretekov odniesol dvojciferný počet bodov.


Výsledné poradie tímov V. KartCup 2016

1. miesto - Go Baby Go
2. miesto - High Octane
3. miesto - Gumkáči
4. miesto - Axel Racing I.
5. miesto - RivalCar
6. miesto - SISU racing
7. miesto - 13BPFM racing

Podrobnejšie info, veľké fotogalérie a termíny ďalších pretekov nájdete na www.kartcup.sk
 

Priebežné poradie tímov v sérii KartCup po 6. pretekoch