Málokto z nás zabudol na tragický súťažný víkend VC Belgicka 2019, kedy po ťažkej nehode vyhasol život mladého (len 22-ročného) talentovaného pretekára Anthoinea Huberta. Práve v spomínanej sekcii Raidillon stratil kontrolu nad svojim monopostom, vrazil do bariéry, ktorá ho však odrazila naspäť na trať, kde sa mu v plnej rýchlosti nedokázal vyhnúť Juan Manuel Correa. Ten nehodu síce s veľmi ťažkými zraneniami prežil, lenže Anthoine také šťastie nemal. Vlani sa úsek a pripomenul viackrát pri nehodách ženskej série W Series a aj pri havárii Landa Norissa.
 
Prakticky od uvedenej tragickej udalosti bola plánovaná renovácia okruhu, čo však stopla ďalšia tragická správa. Riaditeľku okruhu Nathalie Maillet totiž zavraždil jej bývalý manžel. Úprava okruhu Spa tak bola opäť odložená. 
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Pribudol štrk

Posledných pár mesiacov sa však práce rozbehli naplno a viac ako 250 ľudí pracovalo na renovácii okruhu a tým aj zvýšením jeho bezpečnosti, aby sa udalosť z roku 2019 už nikdy viac neopakovala. Kvôli tomu boli rozšírené únikové zóny a na niektorých miestach sa dokonca menil povrch. Áno, hladký asfalt vo viacerých lokalitých vystriedal štrk, ktorý by mal v prípade výletu mimo trať vozidlá spomaliť oveľa rýchlejšie než asfalt. Dokonca vznikla aj nová tribúna a architekti navrhli alternatívnu trať pre motocykle v zákrute Speaker’s Corner. A práve tie sa na upravenom okruhu ukážu ako prvé v rámci 24-hodinových vytrvalostných pretekov v júni tohto roka. Celkovo modernizácia okruhu Spa bude stáť 25 miliónov eur, čo nie je málo, pričom z videa nižšie je zrejmé, že úpravy boli pomerne rozsiahle.