Spoločnosť OSRAM pri vývoji novej série kompresorov zohľadnila niekoľko žiaducich vlastností. Po prvé, prenosnosť a veľkosť, po druhé, jednoduchosť používania a rýchlosť nafukovania kolies. A po tretie, usporiadanosť a pohodlie. To viedlo k vytvoreniu rodiny TYREinflate, ktorá pozostáva z niekoľkých spoľahlivých zariadení, ktoré sa líšia svojimi schopnosťami, vybavením a cenou.

Riešenie pre automobily

Základným kompresorom radu OSRAM TYREinflate je model 200. Je vybavený veľkým analógovým displejom a dokáže nafúknuť 13-palcovú pneumatiku na 2,4 baru za 4,5 minúty. Ďalšia verzia, TYREinflate 450, má LCD displej, funkciu automatického vypnutia po dosiahnutí nastaveného tlaku a pamätá si nastavenú hodnotu. Tento kompresor zvládne 13-palcovú pneumatiku za 3,5 minúty. Bonusom tohto kompresora je LED svetlo, s pomocou ktorého môžete napríklad po zotmení nájsť viečko ventilu. Kompresor TYREinflate Connect 650 je novým prírastkom do rodiny kompresorov OSRAM. Nafukovanie tohto zariadenia možno nastaviť pomocou aplikácie OSRAM Connect (dostupná v AppStore a Google Play). Údaje o tlaku sa môžu načítať automaticky zadaním modelu vozidla a veľkosti pneumatík alebo ich možno zadať ručne. Proces nafukovania sa automaticky zastaví po dosiahnutí nastaveného tlaku. Vďaka 3,3 m dlhému navíjaciemu napájaciemu káblu so zástrčkou do cigaretového zapaľovača môžete bez problémov nahustiť pneumatiky aj tých najväčších automobilov. Flexibilná hadica s dĺžkou 65 cm je vybavená koncovkou, ktorá umožňuje nastaviť tlak aj na kolesách s ťažko prístupným ventilom. Prídavné LED svetlo sa hodí, keď potrebujete nafúknuť koleso v noci.

Pre trochu náročnejších je určený model OSRAM TYREinflate 1000. Vybavený je veľkým digitálnym displejom a kolieskom na rýchle nastavenie tlaku. Hadica je vybavená odvzdušňovacím ventilom, ktorý možno ľahko použiť na zníženie tlaku. Táto funkcia určite osloví nadšencov terénnych a okruhových vozidiel. Má tiež zabudované LED svetlo a obsahuje prepravný kufrík, latexové rukavice a náhradné viečka ventilov.

Praktické a dobíjacie

Pre vodičov, ktorí uprednostňujú bezdrôtové zariadenia, sú k dispozícii dva modely. Najnovší je kompresor TYREinflate 6000. Zabudovaná lítium-iónová batéria umožňuje použitie kdekoľvek a dokáže nahustiť pneumatiku len za dve minúty. Je tiež vybavený veľkým digitálnym displejom s možnosťou jednoduchého nastavenia požadovanej hodnoty tlaku v pneumatike a funkciou "Auto-Stop", ktorá automaticky zastaví proces hustenia po dosiahnutí nastavenej hodnoty. Pre cyklistov a motocyklistov je TYREinflate 2000 ideálny malý kompresor, ktorý samozrejme dokáže nafúknuť aj kolesá automobilov. Má tiež zabudovanú baterku a dokáže nafúknuť pneumatiku bicykla za 2 minúty. Oba vyššie uvedené kompresory môžu fungovať aj ako powerbanky, takže ich môžete použiť na nabíjanie telefónu alebo tabletu.

Pre veľké vozidlá

Výrobca nezabudol ani na vlastníkov väčších vozidiel ako sú obytné vozidlá, SUV a dodávky. Riešením pre takéto autá je kompresor TYREinflate 830. Zariadenie nafúkne 22" kolesá z 0 na 40 psi/2,6 baru za päť minút. Digitálny LED displej môže zobrazovať hodnotu tlaku v jednotkách bar, kPa a psi a funkcia podsvietenia uľahčuje prácu v zle osvetlených priestoroch alebo v tme. Dlhý 4 m napájací kábel s 12 V zástrčkou umožňuje pohodlné nafukovanie aj v naozaj veľkých vozidlách. Kompresor má zabudovaný odvzdušňovací ventil na priebežné znižovanie tlaku.

Ďalšie príslušenstvo

Vďaka súprave pripojiteľných adaptérov možno kompresory OSRAM používať na hustenie pneumatík motocyklov, bicyklov, prívesov a dokonca aj detských kočíkov. Veľkou výhodou, najmä počas dovolenkovej sezóny, je, že zariadenia z tejto série možno použiť na nafukovanie všetkých druhov športového vybavenia – napríklad člnov, lôpt, bazénov, matracov alebo vodných hračiek.

Viac informácií nájdete na webovej stránke OSRAM