Obchvat pre Prievidzu a jeho druhá etapa

Pôvodnú súťaž zrušili, teraz idú vyhlásiť novú. Slovenská správa ciest (SSC) chystá verejné obstarávanie na dodávateľa obchvatu Prievidze (ide konkrétne o druhú etapu). Začať by sa malo ešte v prvom štvrťroku tohto roka, čo by znamenalo, že sa tak stane do konca marca. Informovala o tom agentúra TASR.

Stavba I/64 - obchvat mesta Prievidza II. etapa I. sa bude súťažiť na druhý pokus. SSC upravila súťažné podklady - napríklad opravila opis zákazky a vylepšila projektovú dokumentáciu. Obchvat mesta má zmysel najmä vtedy, keď budú postavené obe etapy. Prvotný úsek začali stavať ešte pred 16 rokmi, dokončený je v úseku medzi prievidzským priemyselným parkom a kruhovým objazdom neďaleko Bojníc.

“Vznikne základný komunikačný systém obchvatu I/64 miest Prievidza a Bojnice, s konečným cieľom vylúčiť z centra miest ťažkú tranzitnú dopravu, čím sa zníži zaťaženie okolitého prostredia splodinami a hlukom,” cituje slovenských cestárov agentúra TASR.

Obchvatová cesta má zhruba 2,8 kilometra vrátane troch mostov a trojice križovatiek. Trasovanie je v smere na juhozápad od mesta. Cesta má stáť 35 miliónov eur, zaplatiť ju majú eurofondy z Bruselu. Postavená má byť za obdobie necelých troch rokov, konkrétne počas 32 mesiacov.

Zdroj: TASR, foto: TASR