Cupra odhalila svoj nový koncept nazvaný UrbanRebel krátko pred jeho svetovou výstavnou premiérou, ktorá sa uskutoční v rámci medzinárodného autosalónu IAA 2021 v Mníchove. Jeho tvary i technika sú istým nahliadnutím do budúcnosti, alebo presnejšie povedané na pripravovaný mestský crossover poháňaný elektromotormi a batériami, ktorý sa na trh dostane v roku 2025.

Cupra UrbanRebel

To najdôležitejšie, čo v tejto chvíli nie je vidieť, je nová a pre koncern Volkswagen zásadná platforma MEB Entry. Na jej základoch bude v najbližších rokoch postavených množstvo malých elektromobilov značiek VW, Seat, Škoda i Audi, skrátka dostupnejších kompaktných áut na baterky, ktoré budú svojou veľkosťou zapadať pod súčasný Volkswagen ID.3.

Cupra UrbanRebel

Týka sa to okrem iného aj VW ID.2 či u nás nedávno spomínaného crossoveru, ktorý vo výrobnom programe mladoboleslavskej automobilky nahradí Škodu Fabia Combi. Pokiaľ ide o rozmery, tie môžu byť s ohľadom na modularitu šasi MEB Entry rôzne, nová štúdia Cupry je však veľká asi ako Seat Arona.

Cupra UrbanRebel

Má dĺžku 4080 mm, šírku 1795 mm a výšku 1444 mm. Presnejšie detaily o pohone zatiaľ nemáme, takže netušíme, či má UrbanRebel jeden, dva alebo viac elektromotorov. Španieli však prezradili, že auto má výkon 340 koní, ktorý je možné krátkodobo zvýšiť na 435 koní. Aj preto novinka zvládne zrýchlenie z 0 na 100 kilometrov za hodinu za 3,2 sekundy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

zdroj: Cupra