V uplynulých dňoch usporiadala španielska značka Cupra veľkolepú prezentáciu svojich budúcich noviniek. V rámci nej ukázala nové hybridné SUV Terramar, dynamický elektromobil menom Tavascan a tiež ochutnávku faceliftu typov Leon, Born a Formentor. Posledným členom partie sa stal hatchback UrbanRebel.

Pod týmto označením už dcéra automobilky Seat vlani prezentovala divoký koncept s množstvom pretekárskych prvkov, ktorý mal k dispozícii 320 kW (435 k). Teraz táto novinka debutovala s civilnejším kabátom i technikou. Podstatne lepšie tak naznačuje sériový typ, ktorý bude tvoriť základ portfólia značky

S vlaňajšou štúdiou spája tú aktuálnu najmä vzhľad svetlometov a prednej časti, ktorá má však umiernenejšie krivky. Zadná časť vozidla prešla kompletnou premenou. Namiesto troch dverí disponuje piatimi, pričom obrieho prítlačné krídlo nahradil dvojdielny strešný spojler. Koncové diódové svetlá sa preto museli presťahovať priamo do karosérie.

S pohonom predných kolies

UrbanRebel meria na dĺžku 4,03 metra. Stojí na platforme MEB Small a na rozdiel od vozidiel na klasickej verzii architektúry MEB disponuje pohonom predných kolies. Má jeden elektromotor s výkonom 166 kW (226 k). Na stovku sa hatchback rozbehne za 6,9 sekundy, pričom vo verzii s dlhším dojazdom má ponúknuť 440 kilometrov na jedno nabitie.

Interiér zaujme športovými sedadlami, plávajúcou centrálnou konzolou i prístrojovým panelom tvoreným viacerými samostatnými displejmi. Dopĺňa ich veľká centrálna obrazovka infotainmentu. Nevedno, či dokáže spustiť aj herné tituly, na volante však rozloženie tlačidiel evokuje ovládače z domácich konzol.

Na ceste do sériovej podoby prejde vozidlo nepochybne nejakými detailnými zmenami, tento koncept však už má byť blízko finálneho produktu. Ten príde podľa automobilky do predaja v roku 2025. Okrem toho dnes vieme, že ho spolu s koncernovými súrodencami značiek Škoda a Volkswagen bude vyrábať továreň v španielskom meste Martorell.

Zdroj: Cupra, Carscoops

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov