Dokončujú privádzač D3 Kysucké Nové Mesto

Práce na privádzači D3 v úseku Žilina (Brodno) - Kysucké Nové Mesto vstupujú do predfinálnej etapy. Aktuálne sa začali opravné práce na priľahlých komunikáciách, ktoré boli počas výstavby využívané. Národná diaľničná spoločnosť položí nový asfaltový koberec na ceste I/11 medzi dokončovaným privádzačom a križovatkou Radoľa, na Radolskej križovatke a na ceste III/2052 vrátane napojovacích vetiev.

Harmonogram prác je údajne nastavený tak, aby sa realizácia dotkla dopravy len v najnižšej možnej miere. Opravy preto budú prebiehať počas najmenej vyťažených období týždňa, teda počas nočných hodín a víkendov. Napriek tomu motoristi musia rátať s dočasnými obmedzeniami.

Opravy odštartovali minulý týždeň. Najbližšie sa stavebné práce znova začnú v sobotu (15.6.), kedy sa položí nový asfalt na samotnej Radolskej križovatke a ceste III/2052 vrátane napojovacích vetiev. Práce začnú po 4:00 ráno. Posledné opravné práce prebehnú v nedeľu (16.6.), kedy sa položí nový asfalt pri lokalite Skalka, tieto práce však možno zrealizovať bez zásadných dopravných obmedzení.

Dobudovanie D3: Úsek Osčšadnica - Čadca, Bukov už súťažia

Pre Národnú diaľničnú spoločnosť je kysucká D3, vrátane dokončenia privádzača Kysucké Nové Mesto, jednou z priorít. Dobudovanie D3 znamená splnenie medzinárodných záväzkov. Zároveň ide o pomoc regiónu, ktorý trpí zápchami.

Diaľničiari len nedávno dosiahli ďalší míľnik v príprave D3: Dokončili predprípravné procesy a vyhlásili verejné obstarávanie na úsek D3 Oščadnica – Čadca, Bukov, II. profil. V dohľadnej dobe plánuje má štát vyhlásiť tender na ďalšie dva úseky D3.

Zdroj a foto: NDS