Stretli sa na dopravnom inšpektoráte a obe skončili v cele za alkohol pred jazdou

Jedna lepšia ako druhá. Tak okomentovala slovenská polícia na Facebooku správanie dvoch žien, ktoré sa postupne vystriedali pri tom, ako si sadali za volant opité. A zjavne toho alkoholu nebolo málo vzhľadom na to, čo ukázal alkoholový test.

Keď banskobystrickí dopraváci podrobili 28-ročnú vodičku zo Šale dychovej skúške, prístroj ukázal hodnotu 1,36 mg/l. V prepočte sú to takmer tri promile. "Nezodpovedná vodička tak putovala do policajnej cely. Týmto sa však príbeh neskončil," píše polícia na FB.

Na mieste spolujazdca totiž sedela jej 25-ročná kamarátka z Banskej Bystrice. Niekoľkokrát ju vraj policajti upozornili, aby si nesadala za volant, ak tiež požívala alkohol. Ich slová však nepomohli. O niekoľko desiatok minút 25-ročnú spolujazdkyňu, teraz už na mieste vodiča, zastavila policajná hliadka z Banskej Bystrice.

Nasledovala dychová skúška s prekvapivým výsledkom – 1,88 mg/l teda v prepočte takmer 4 promile. Kamarátky sa tak znova stretli na Okresnom dopravnom inšpektoráte a obe putovali do cely. Polícia obe nezodpovedné vodičky obvinila z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nafúkali nad 1 promile, takže sa dopustili trestného činu.

Zdroj: Facebook - Polícia SR