Vieme, že na podobnom aute momentálne pracuje Audi (A6 Avant e-tron) i Volkswagen (ID.7 Tourer), ale prvé sériové nemecké elektrické kombi si zapisuje do historických análov mníchovská automobilka.

Na premiéru i5 Touring a samozrejme aj 5 Touring so spoločným typovým označením G61 si pár týždňov ešte počkáme, lenže prvé obrázky sa (ako býva v poslednom čase zvykom) dostali na internet prostredníctvom neformálnych kanálov. V tomto prípade ich vyniesol známy instagramový účet „wilcoblok“ a je dosť možné, že zábery vznikli pri oficiálnom fotení.

Umne maskované

Pochopiteľne musíme pripustiť, že teoreticky môže ísť o podvrh. Kvalita práce niektorých grafikov býva vskutku nadpriemerne dobrá, zdá sa ale, tentokrát ide o snímky skutočného auta, pričom krivky presne lícujú s líniami patentových obrázkov zverejnených koncom minulého roka.

V kontexte s tým by sme mali dodať, že dizajn päťdverovej päťky bol tak trochu predvídateľný, respektíve, nečakali sme nič iné. Či sa BMW podarilo vytvoriť zaujímavý produkt alebo sú tvary novinky pre vás sklamaním, na to si určite odpoviete aj sami. Nás ale zaujali (už pri sedane) spodné čierne partie auta, ktorými sa automobilka snaží zamaskovať relatívne vysokú platformu určenú aj pre bloky trakčných batérií integrovaných do podlahy.

Pokiaľ ide o výkony, k tým sme čosi napísali už včera. Najslabšou motorizáciou bude BMW 520d Touring s výkonom 197 koní, na opačnom konci bude stáť zase M5 Touring s pohonom z SUV XM, ktoré má až 748 systémových koní. Najsilnejším elektrickým variantom potom bude i5 Touring M60 xDrive s dvomi elektromotormi a výkonom 601 koní.

zdroj: Instagram