Tvorcovia sľubujú, že LeSEE bude lepší ako Tesla Model S vo všetkých smeroch, vrátane zrýchlenia z 0 na 100 km/h a dojazdu.

Zatiaľ len ako koncept

Elektrické autonómne štvordverové kupé malo zatiaľ iba akúsi predpremiéru v podobe konceptu. Meno LeSEE pritom znamená Super Electric Ecosystem. Firma zatiaľ nezverejnila žiadne konkrétne technické údaje. Vieme iba, že maximálna rýchlosť elektromobilu bude 210 km/h a bude schopné sa dobíjať bezdrôtovo. Na najzaujímavejší údaj, ktorým je bezpochyby dojazd, si však budeme musieť ešte počkať. Tvorcovia však sľubujú, že LeSEE bude lepší ako Tesla Model S vo všetkých smeroch, vrátane zrýchlenia z 0 na 100 km/h a dojazdu. 

LeSEE

Autonómny elektromobil má byť vo všetkých smeroch lepší ako Tesla Model S

Auto má byť pripojené na dátový cloud spoločnosti, čo umožní cestujúcim sledovať videá, počúvať hudbu a to pre každého pasažiera zvlášť. Firma má tiež inovatívnu víziu vlastnenia auta. To by malo byť založené na zdieľaní auta a nie na tradičnom vlastníctve ako ho poznáme dnes. Koncept má dokonca v prednej maske displej, ktorý zobrazuje informácie o vozidle, vrátane toho, či je vozidlo k dispozícii, alebo nie.

LeSEE

Na bližšie technické parametre konceptu si budeme musieť ešte pár dní počkať

Platformu a batérie firma vyvíjala spolu s Faraday Future a Aston Martinom. LeEco si pritom pri práci na tomto aute pripísala 833 patentov za posledný rok. Firma však už ohlásila, že plánuje, podobne ako Tesla, poskytnúť tieto patenty aj iným firmám v záujme rýchlejšieho rozvoja elektrických vozidiel. Viac informácií o samotnom aute a hlavne o technike, ktorú ukrýva, by sme sa mohli dozvedieť už budúci týždeň. Koncept sa totiž predstaví na autosalóne v Pekingu, ktorý otvára svoje brány 25. apríla a bude trvať do 4. mája.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov