Prerobené auto skončilo bez ŠPZiek

Vodič naložil auto trávou a s autom – po novom už v prevedení kabrioletu – vyšiel na cesty východného Slovenska. “Neoprávnený svojvoľný zásah do vzhľadu vozidla však nenašiel pochopenie u našich kolegov, ktorí ho spozorovali v obci Lastovce (okr. Trebišov),” uviedla slovenská polícia z Košického kraja v stanovisku na sociálnej sieti Facebook.

Výsledkom policajnej kontroly je to, že upravený Opel Zafira už do cestnej premávky ísť nemôže. „Jazda s plne trávou-naloženým autom tam mala konečnú. Policajti vodičovi zakázali ďalšiu jazdu a konečnú mali aj evidenčné čísla na vozidle, pretože si ich vzali policajti. Vodič totiž nielen že nemal strechu na aute, ale nemal aj doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla,“ vysvetlili policajti.

Aký ďalší trest motorista dostane, zatiaľ nie je jasné. Vodič sa to má dozvedieť od príslušného správneho orgánu, kam policajná hliadka prípad postúpila. Každopádne už teraz je jasné, že išlo o ďalšiu ukážku toho, že policajti sa stretnú na cestách naozaj so všeličím.

Zdroj: Polícia SR – Košický kraj