Najvyhľadávnejšia značka sveta je Toyota

Celý svet sa síce zmapovať nepodarilo, je predsa niekoľko štátov, kde nie je dostupné ani riadne internetové pripojenie, ale vzorka zo 155 krajín je veľmi hodnoverná. Minuloročným víťazom je Toyota, ktorú najviac vyhľadávali v Google Trends až v 64 krajinách sveta.

Druhá najvyhľadávanejšia značka je Tesla

Na druhom mieste sa umiestnila veľmi prekvapujúco Tesla, ktorú najviac zadávali do vyhľadávačov v 29 krajinách, bronzovú medailu získalo BMW s 26 krajinami. Ďalšie miesta majú Audi najviac vyhľadávané v 7 krajinách, piaty je Mercedes-Benz najviac hľadaný v 6 rovnako ako Kia.

Ford a Jeep síce v roku 2022 vyhrali v 4 respektíve 1 krajine, no tento rok už nezaznamenali najvyhľadávanejšiu pozíciu v žiadnej zo sledovaných krajín. Skokanom roka je Tesla, ktorá to z minuloročnej 0 dotiahla až na spomínaných 29 krajín. Na grafe z minulých rokov je vidieť súperenie 3 značiek, Toyota, BMW a Mercedes-Benz. Tento rok tu značku zo Štuttgartu vymenila Tesla. Prekvapivý bol rok 2019, kedy vyhralo BMW s takmer „120 krajinami“.

Rozdelenie vo svete

Asi neprekvapí, že Toyotu vyhľadávali najviac v nehostinných podmienkach, teda v krajinách Afriky, Austrálii, Kanade či v takom Kazachstane. Tesla kraľovala v USA, západnej Európe, ale aj takom Rusku či Egypte. BMW zas bodovalo častiach strednej a juhovýchodnej Európy či vo Veľkej Británii.

Zdroj: comparethemarket

Foto: previews