Ak sa pokúšate dešifrovať úvodnú fotografiu, trochu vám pomôžeme. Pozeráte sa na detail interiéru, konkrétne časť medzi stredovým tunelom a palubnou doskou, na ktorej sa objaví takzvané „tavolino“.

V taliančine je to kávový stolík a podľa Lancie zároveň symbol domova. Asi nemusíme pripomínať, že v tom máme hľadať skôr symboliku ako skutočne praktické riešenie. Téglik s kávou či nebodaj šálku na tomto mieste počas jazdy určite mať nechcete.

Za pozornosť potom stojí i gravírovanie na (zrejme kožou potiahnutom) „stolíku“. Je na ňom nápis Cassina, čím nám Lancia oznamuje, že pri návrhu alebo možno i pri spracovaní interiéru automobilke pomáhal doma známy výrobca nábytku a bytových doplnkov, ktorý si mimoriadne dáva záležať na dizajne.

Číslice „1 z 1906“ sú asi tiež pochopiteľné, ale pre istotu pridávame i oficiálne vysvetlenie. Lancia hneď zo začiatku vypustí na trh zvláštnu edíciu Ypsilon Edizione Limitata Cassina, vznikne ich samozrejme len 1906 kusov (čo je nie náhodou tiež odkaz na rok založenia značky) a podstatné je dodať ešte jednu vec. Všetky tieto autá budú čisto elektrické.

Ak vás nová Lancia láka, ale netúžite po batériovom aute, aj na tento typ voľby budú mať Taliani riešenie. Okrem elektrického Ypsilonu následne spustia tiež predaj hybridného variantu, ktorý by mohol dostať preplňovanú jedna-dvojku s elektromotorom integrovaný do šesťstupňovej dvojspojkovej prevodovky.

Ak sa neviete dočkať, len pripomíname, že svetová premiéra je naplánovaná na február 2024 a do tej doby nám chce Lancia ukázať ešte pár ďalších detailov.

zdroj: Lancia