Ako teda vyzerá novinka? Zoberte si väčšie V90, trocha ho zmenšite a máte V60-ku. Pamätáte sa na počiatočné problémy pri odlišovaní nových Mercedesov C, E alebo S? Niečo podobné nás teda čaká už aj s Volvom. Prakticky však na tom nie je nič zlé, dizajn predáva a ten švédsky je naozaj veľmi vydarený.

Volvo V60 je zmenšenou kópiou väčšieho V90. Ponúkne 2 hybridy namiesto jedného.

Platforma SPA ponúka štvorvalcové motory umiestnené vpredu priečne a pohon predných alebo všetkých kolies. Teda to, čo ponúka Volvo už nejaký ten piatok. Po kombíku V60 bude nasledovať aj sedan S60, medzigeneračnú obmenu tak musí ešte absolvovať malá V40-ka. Zvyšok modelovej palety už obmenu absolvovalo.

Nielen T8, ale aj verzia T6 ponúkne plug-in hybridnú techniku.

Predná časť je typické Volvo. Najviac zaujme maska chladiča a LED svetlomety s denným svietením v tvare takzvaného Thorovho kladiva. Výbava bude kopírovať už nedávno predstavené SUV XC60, ktoré nás v redakcii naozaj oslovilo. Ponuka motorov však bude o niečo odlišná. V ponuke bude bežný zážihový dvojliter vo verziách T5 a T6. Novinkou je hybridná verzia T6 Twin Engine, ktorá bude ponúkať 251 kW (340 k). Silnejší T8 Twin Engine bude mať až 288 kW (390 k). Pod kapotu sa však asi dostane aj trojvalec. Volvo zatiaľ necháva v ponuke aj vznetové varianty D3 a D4. Uvidíme, či dôjde k rozširovaniu ponuky aj v tejto oblasti, alebo sa budú už viac sústrediť na elektrifikáciu. Konkurencia v podobe Audi A4, BMW 3, Jaguar XE alebo Mercedes-Benz triedy C zostáva aj naďalej verná dieselom.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Množstvo asistenčných systémov vás nenechá na omyle, že sa jedná o Volvo. City Safety ponúka automatické brzdenie pred chodcami, cyklistami a aj veľkými zvieratami. Novinkou je automatické brzdenie aj pri podozrení pred zrážkou s protiidúcim autom. Oficiálna premiéra prebehne na autosalóne v Ženeve 2018, prvé dodávky prídu k zákazníkom v treťom kvartáli 2018.

Zdroj foto: Volvo

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov