Donovaly uzavreté? Nie, len horšie prejazdné

Celková dĺžka opravovanej cesty má päť kilometrov a dve časti, na ktorých sa práce znovu rozbehnú, majú obe zhruba po jednom kilometri, píše portál TVnoviny.sk. V tejto fáze predovšetkým o umiestnenie nového asfaltu. Zmena tak bude citeľná pre všetkých motoristov, ktorí si ju všimnú na prvý pohľad.

Spolu s novým asfaltom projekt zahŕňa aj výmenu a doplnenie záchytných a bezpečnostných zariadení, rekonštrukciu 4 menších mostných objektov, odvodnenie komunikácie, rekonštrukciu autobusovej zastávky a vyhotovenie nového dopravného značenia.

Cestári prosia o toleranciu v čase do dokončenia prác. „Dopravná situácia si bude vyžadovať zvýšenú pozornosť, ostražitosť a aj ohľaduplnosť a trpezlivosť tak zo strany prechádzajúcich vodičov, ako aj pracovníkov stavby,“ cituje portál TVnoviny.sk Janu Lukáčovú zo Slovenskej správy ciest s tým, že cestári by mali byť hotoví začiatkom leta, do júla 2024.

Tým sa však stavebné práce na úseku spájajúcom Donovaly a Ružomberok nekončia. Potrebná je aj rekonštrukcia cesty od Liptovskej Osady po okresné mesto Ružomberok. Nie je však jasné, nakedy je naplánovaná a kedy presne prebehne.

V nevyhovujúcom havarijnom stave je tam napríklad jeden z mostov. Minimálne ten majú začať opravovať po zime.

Zdroj: TVnoviny.sk / foto: RTVS