Požiar auta: Policajti konali rýchlo

Prvé zhorené a ďalšie poškodené auto dokumentovali policajti v piatok ráno na Ulici Kukučínovej v Dunajskej Strede. Majiteľke AUDI A6 zničil požiar celú prednú časť auta a Opel Insignia obhorel v zadnej časti. Majitelia si škody vyčíslili na 11 tisíc eur.

Na druhý deň, 24 hodín po prvom požiari, horelo opäť na parkovisku pred bytovým domom v Dunajskej Strede. Na Ulici Ružový háj hasili hasiči ďalších 5 vozidiel.

Pri obhliadke miesta činu policajti za pomoci zistovateľa príčin požiaru zistili, že v oboch prípadoch išlo o úmysel. Na založenie požiaru použila osoba prinesený, napustený kus látky, ktorý úmyselne položila na alebo pod vozidlo a zapálila.

"Polícia na objasnení prípadu intenzívne pracovala. Aj na základe kamerových záznamov a operatívnych informácií policajti zistili, že požiar založil 21 ročný mladý muž z okr. Levice. Ten sa policajtom pri výsluchu k obom skutkom aj priznal," píše sa v stanovisku mužov zákona.

Majitelia poškodených vozidiel si stále vyčísľujú škody, no už teraz sa predpokladá, že pravdepodobne presiahnu sumu viac ako 20 tisíc eur. Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil mladíka zo zločinu poškodzovania cudzej veci závažnejším spôsobom konania a zároveň predložil návrh, aby bol obvinený stíhaný za spáchané skutky väzobne.

Za úmyselné konanie a spôsobenie značnej škody mu môže hroziť strata slobody na 3 až 8 rokov.

Zdroj: Polícia - Trnavský kraj