Číslovka i písmená v označení pripravovanej novinky naznačujú, že sa EX30 zaradí nielen medzi čisto elektrické modely, ale navyše pôjde aj o najmenšie auto medzi doteraz ponúkanými SUV a crossovermi.

Konkrétne technické detaily Volvo zverejní až s naplánovanou premiérou, ale s ohľadom na fakt, kam táto značka momentálne patrí, je prakticky isté, že pod karosériou bude ukrytá čínska platforma Geely SEA (Sustainable Experience Architecture), ktorú v rámci joint venture s Mercedesom využívajú tiež nové Smarty #1 a #3, ale tiež ďalší čínsky derivát chystaný pre európskych zákazníkov, Zeekr X.

Práve vďaka zdieľaniu techniky s už známymi modelmi si trúfame povedať, že aj švédsky príspevok do rodiny kompaktných batériových crossoverov bude dostupný s jedným alebo dvomi elektromotormi a tým pádom tiež pohonom jednej i oboch náprav.

Možnú kapacitu batérií, prípadne výkony EX30 tipovať nebudeme, všetko dôležité detaily nám Volvo predstaví o necelé štyri týždne. Automobilka ale celkom predvídateľne pokúsi týmto modelom cieliť na mladšiu klientelu a objednávkový systém bude na vybraných trhoch spustený už 7. júna.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Volvo, Cochespias