Zdá sa, že v tejto chvíli už vieme, ktorým smerom sa bude uberať štylistický smer novej generácie elektromobilov vyvíjaných na modulárnej platforme Neue Klasse. Celkovo by malo na týchto základoch vzniknúť až šesť nových modelov a mnohé z nich zatiaľ nepoznáme.

S istotou môžeme tvrdiť, že Nemci chystajú elektrickú alternatívu BMW radu 3, batériovú verziu SUV X3, pravdepodobný je tiež kombík vo veľkosti trojky Touring a zrejme sa dočkáme i kupé, ktoré sa stane náhradou za súčasnú štvorku kupé, respektíve M4 Coupé. Z nedávno zverejnených správ sa zdá, že BMW zrejme nepracuje na nástupcovi so spaľovacím motorom, istá je len nová generácia M3 (G84).

Už pri úniku prvého záberu Neue Klasse X sme skonštatovali, že sa BMW vracia do histórie nielen označením celej rodiny úplne nových modelov, ale zo 60. rokov čerpajú inšpiráciu aj jeho dizajnéri.

X je evidentne odkazom na staré BMW 2000 tilux i kupé BMW 2000 C, CA, CS z rokov 1965 a 1966, ktoré svojho času navrhoval Wilhelm Hofmeister. A zjavný je potom tiež odklon od obrovských hranatých obličiek vyvolávajúcich kontroverzné reakcie, ktoré chce automobilka nahradiť jemnejšími, vertikálne orientovanými obličkami, ktoré sa opäť vzhliadli v minulosti.

Tento obrázok interiéru zverejnila na Instagrame samotná automobilka.

Jedna vec je však aj na tomto aute minimálne rozporuplná. Koncept sa zbavil typického modrobieleho loga a namiesto neho sú na prednej kapote len jeho obrysy.

Samozrejme to neznamená, že sa toto riešenie musí objaviť aj na produkčnom aute. Mnohé detaily budú v prípade sériového modelu nepochybne vyzerať inak. A dobrou správou je, že čakanie nebude trvať dlho. Vision Neue Klasse X uvidíme zo všetkých strán a na kvalitnejších fotkách najneskôr pozajtra a hotové X pripravené do výroby zrejme už v budúcom roku.

zdroj: Cochespias