Mobilné telefóny sú tu s nami už nejaký ten piatok a prepojenie s infotainmentom vozidla začalo byť horúcejšou témou od príchodu obrazoviek a ovládania systému automobilu. V súčasnosti máme k dispozícii pripojenie cez Bluetooth, USB, AUX, špeciálne pre iPhone alebo cez NFC. Vyššou úrovňou je zrkadlenie obrazovky, takzvaný Mirror Link.

Spolupráca oboch spoločností pokračuje v aktualizácii najnovších modelov Volvo pridaním aplikácie Google Local Search.

Ešte na vyššej úrovni bude implementácia samotného operačného systému Android do systému vozidla. O niečo podobne sa bude v budúcnosti snažiť viacero značiek, medzi nimi aj Volvo. To oznámilo partnerstvo s gigantom Google, ktorý je tvorcom tohto systému.

Hľadanie reštaurácií a ich filtrovanie aj podľa počtu hviezdičiek, ktoré dostali od recenzentov.

Volvo plánuje jeho spustenie v infotainmente behom 2 rokov. Veľké množstvo aplikácií dostupných pre systém Android tak bude k dispozícii priamo v menu displeja vozidla. Použitie jednotného systému má pomôcť tiež k unifikácii platformy ovládania infotainmentu, čo môže zjednodušiť náročnosť na zvládnutie orientácie v novom vozidle. Nebolo by super, keby ste aplikáciu o počasí našli vždy v rovnakej zložke, či už budete sedieť vo Volve alebo Audi?

Otváracia doba alebo telefónne číslo podniku, to ponúknu už onedlho aktualizované modely Volvo so službou Google Local Search.

Spolupráca oboch spoločností pokračuje v aktualizácii najnovších modelov Volvo pridaním aplikácie Google Local Search. Tá umožní vyhľadávanie bodov záujmu v blízkosti a niektorých údajov o nich, ako napríklad webovej adresy alebo telefónneho čísla. Novinkou vybavia vozidlá s navigačným systémom Sensus Navigation. Postupne tak prichádza doba, keď vo vozidle nebudeme potrebovať telefón absolútne na nič. Aj pri dlhšom čakaní na parkovisku zaženie nudu vstavaný infotainment s rozsiahlou ponukou aplikácií.