Volvo S60 bude prvým autom značky made in the USA.

Dizajn nie je žiadnym prekvapením. Ide skôr o zmenšenú kópiu väčšieho S90. Nielen spredu so známymi svetlometmi, ale aj zadný tvar pripomína väčšieho brata. Volvo sa tak uberá rovnakým krokom, ako napríklad Audi, BMW alebo Mercedes-Benz. Či je to dobré, alebo zlé, o tom musia rozhodnúť zákazníci.

Predná maska v R-Design má športový look.

Pod prednou kapotou už nenájdeme žiaden diesel, Volvo S60 sa bude spoliehať len na čistý benzín alebo hybridné sústavy. Verzia T5 ponúkne 184 kW (250 k) a silnejšia T6-ka 228 kW (310 k). Všetky motory majú rovnaký zdvihový objem 2,0 litra.

Plug-in hybridné verzie začnú v predaji dve. Prvá slabšia T6 má 250 kW (340 k), silnejšia T8 až 294 kW (400 k). Oba plug-in hybridy majú pohon všetkých kolies. To ale nie je koniec. Ako sme vás už informovali, Volvo si pripravilo športovejšie naladenie najsilnejšej T8 s balíkom Polestar Engineered. Ten pridá lepšie brzdy, tlmiče Ohlins a iné naladenie motora na 305 kW (415 k). Tento údaj síce zatiaľ potvrdili len pre USA, v Európe to bude s najväčšou pravdepodobnosťou rovnaké. Diesel zostane nateraz len pod kapotou kombíka V60, časom však môžeme očakávať vyškrtnutie z ponuky aj pre tieto verzie. K zákazníkom sa novinka dostane koncom roka. Uvidíme, ako si obstojí v konkurencii prémiovky z Nemecka.

Zdroj foto: Volvo

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov