Prenasledovanie auta ukončila polícia tvrdým prístupom

Policajti v centre Žiliny zasiahli pred pár dňami veľmi tvrdým spôsobom, čo dokazuje aj videozáznam okoloidúcich. Muža vyblokovali autami z dvoch strán a prinútili ho zastaviť. Vodič bol zaskočený a zjavne vôbec netušil, prečo k policajnému zákroku dochádza. Skončil na zemi, na ruky dostal putá a tomu všetkému sa prizerala jeho dcéra.

Slovenská polícia však po zákroku zjavne "zaradila spiatočku" a krajský policajný riaditeľ sa stretol s vodičom, voči ktorému zásah prebehol. „Krajský riaditeľ sa na stretnutí osobne presvedčil, že ide naozaj o slušného človeka. Vysvetlil, že polícia v prípadoch, kedy je oznámený útek z dopravnej nehody, postupuje razantne,“ cituje portál MY Žilina policajnú hovorkyňu Zuzanu Šefčíkovú.

Konanie policajtov obraňoval aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok s dôrazom na to, že nikdy vopred s istotou nevedia, kto sa na mieste činu nachádza. Pánovi Vlastimilovi však má byť napokon aj na základe stretnutia s krajský policajným šéfom adresované ospravedlnenie.

Muži zákona zároveň v stanovisku argumentujú tým, že nič nechceli podceniť: "Policajti pracovali s informáciami, ktoré mali v tej chvíli k dispozícii. Operačný dôstojník preto nič nepodcenil a udalosť ihneď oznámil policajným hliadkam. V krátkom čase dve hliadky unikajúce vozidlo zastavili a policajti vykonali služobný zákrok."



Zdroj: MY Žilina