Keď nemôžete naštartovať

Dnešné štartéry sú akumulátorové, ľahko prenosné a tak subtílne, že sa ľahko zmestia do akejkoľvek priehradky alebo napr. do odkladacej kapsy za predným sedadlom. Štartéry z radu BATTERYStart zahŕňajú modely pre štartovanie akýchkoľvek benzínových motorov a dieselových motorov s objemom až 10 litrov. Vďaka širokej ponuke si možno vybrať ten správny produkt presne podľa konkrétneho typu auta.

Základné zariadenie značky Osram pre štartovanie je model Battery200. Aj ten má milé prídavné funkcie.

BATTERYstart 200

BATTERYstart 200 s kapacitou batérie 6 000 mAh je schopný naštartovať benzínový motor s objemom až 3 litre. Po použití sa okamžite dobíja, a na jeho plné nabitie stačia 2 hodiny.

BATTERYstart 300

Ďalší štartovací zdroj BATTERYstart 300 umožňuje naštartovať benzínový motor s objemom až 6 litrov alebo dieselový motor s objemom až 3 litre. Jeho nabíjanie trvá 3 hodiny.

BATTERYstart 400

Najvýkonnejší prenosný štartér BATTERYstart 400 má kapacitu 16 800 mAh a je schopný naštartovať benzínový motor s objemom až 8 litrov alebo dieselový motor s polovičným objemom. Jeho nabíjanie trvá necelé štyri hodiny a ponúka možnosť pripojiť cez priložený adaptér so štandardnou 12V cigaretovou zásuvkou ďalšie auto-moto spotrebiče, ako sú palubné kamery, autochladničky, kompresory, ventilátory a pod.

Model Osram Battery300 má už riadny výkon. Dokáže pomôcť naštartovať až 6 litrový benzínový, alebo 3 litrový naftový motor. Toto je skvelý a vhodný univerzál.

BATTERYstart Pro 1000

Vďaka lítiovo-iónovému akumulátoru a špičkovému prúdu 1500 A dokáže profesionálny model BATTERYstart Pro 1000 ľahko naštartovať všetky 12V benzínové motory a dieselové motory do objemu až 10 litrov. Kompaktný, ľahký a ľahko použiteľný štartér, v porovnaní s tradičnými ťažkými a objemnými dielenskými modelmi, má tiež k dispozícii funkciu powerbanky a štyri svetelné módy vrátane SOS funkcie.

Osram Battery400 má takmer 17 Ah a je schopný dlhodobejšie živiť aj periférie ako kamery, autochladničky, kompresory, či ventilátory.

Ďalšie funkcie zariadenia Battery Start

V ponuke dostupných štartérov stojí za zmienku aj množstvo ďalších užitočných funkcií. Zariadenia sú vybavené zásuvkami USB, takže môžu fungovať ako powerbanka a nabíjať napr. mobilné telefóny, fotoaparáty, tablety atď. Možno ich tak používať aj keď máte autobatériu v dobrej kondícii. Niektoré modely majú tiež vstavané svietidlo, ktoré uľahčuje použitie štartéra na tmavých miestach alebo po zotmení. Všetky štartéry sú bezpečné, výrobca do nich zahrnul ochranu proti prepólovaniu, skratu a prepätiu.

zdroj a foto: Osram

Fakticky neexistuje spaľovací motor v osobnom aute, ktorý by Osram Battery1000 nevládal pomôcť naštartovať. Má aj funkciu powerbanku a SOS.