Otázka príchodu športovo ladených elektrických Mercedesov visela vo vzduchu už od chvíle, keď automobilka predstavila svoj prvý sériový elektromobil. Technika elektrického pohonu a jeho dynamické parametre sú koniec koncov priam predurčené aj na použitie v dynamicky orientovanom aute, bolo tak naozaj len otázkou času, kedy sa divízia AMG pustí aj do čistej „elektriky“. Práce a vývoj elektrických verzií Mercedes-AMG už potvrdil aj šéf koncernu Daimler AG, Ola Källenius.

Kandidátom na prvé elektrické AMG by mohlo byť aj upravené elektrické SUV EQC.

Ako pravdepodobnejší scenár sa však zatiaľ javí, že prvým elektrickým AMG na trhu by sa mohol stať model odvodený od štúdie EQS Concept.

Bude to EQS AMG?

Källenius však zatiaľ nekonkretizoval, ktorý elektrický model s označením AMG sa verejnosti ukáže ako prvý. Tiež nie je isté, že to bude už existujúci model, alebo sa fabrika pri premiére „vyšľachteného“ elektrického Mercedesu predvedie s úplne novým a samostatným modelom. Ola Källenius priznáva, že sa aj divízia AMG musí dostať do bodu, keď už nebude na pohone záležať. Dôležité budú emócie, výsledná dynamika a zážitky, ktoré posádke ich výkonné auto sprostredkuje. Nepriamo tak potvrdil, že prechod k elektrickému pohonu bude v blízkej budúcnosti aj pri modeloch Mercedes-AMG viac než len symbolický. Prísny tlak na emisie a dynamické parametre súčasných elektromobilov novému postoju koncernu Daimler AG k filozofii výkonných elektrických áut pravdupovediac viac než nahrávajú.