Zlodej dnes ľahšie ukradne moderné auto prepchaté elektronikou.  Stačí k tomu vhodná elektrotechnika. :)

Krádež auta je nepríjemná záležitosť. Kto to nezažil, nebude tomu prikladať vážnosť. Niektorí si poviete, veď mám auto poistené aj proti krádeži... Áno, ale poťahovačky s poisťovňami tiež nie sú najkratšie. A navyše existuje kopec poistných podvodov.

Kradne sa všetko, po čom je dopyt. Kradnuté auta idú na export alebo sa jednoducho niekde zašijú, rozoberú na diely, či sa na nich pozmenia identifikátory a auto tak pôsobí ako originál. 

V minulosti museli zlodeji prekonať zvyčajne technické zábrany, čiže manuálne otvoriť dvere, manuálne naštartovať, poprípade obísť alarm. A to sa bez hluku pod minútou jednoducho nedá. Dnes je doba iná. Na odomknutie a naštartovanie auta vodiči už dlho nepotrebujú kľúče. Stačí, že majú vo vrecku náhradu za kľúče v podobe „čipu“. Na otvorenie auta stačí, že sa k nemu vodič priblíži, na naštartovanie stačí stlačiť tlačidlo. Všetko vďaka čipu, ktorý vysiela vlny do prijímača.

Krádež moderného auta je tak rýchla a rafinovaná záležitosť. Aj keď popri zlodejovi prejde nezainteresovaný človek, nič si nevšimne. A aj keby si všimol, tak radšej otočí hlavu na druhú stranu...