Trnavská cesta v BA sa dočká rekonštrukcie

„Od 2. mája 2024 začíname s modernizáciou vozovky na Trnavskej ceste v križovatke s Tomášikovou a Rožňavskou. Aby bol dopad na dopravu čo najmenší, práce sú rozdelené do viacerých etáp a niektoré budú realizované len v nočných hodinách,“ uviedlo mesto Bratislava.

V rámci prvej etapy od 2. mája do 3. mája 2024 bude v nočných hodinách prebiehať frézovanie vozovky, križovatka bude prejazdná a doprava riadená regulčíkmi.

Potom príde na rad druhá etapa v termíne od 4. mája do 25. mája 2024 a tu už bude časť križovatky uzavretá. Konkrétne z Tomášikovej nebude možný prejazd na Trnavskú cestu a opačne. Pre MHD bude križovatka prejazdná.

Nasledovať bude tretia etapa naplánovaná od 25. mája do 9. júna 2024. Vtedy bude dočasne zrušené odbočenie z Rožňavskej na Trnavskú cestu, prejazd MHD bude umožnený.

Oprava cesty do Rusoviec

Od 2. mája 2024 bude mesto opravovať taktiež cestu I/2 do Rusoviec v úseku s dĺžkou približne 600 metrov. "Nadviažeme tak na predošlé opravy Dolnozemskej, Panónskej a Azúrovej. Oprava bude prebiehať vždy v jednom jazdnom pruhu, ktorý bude uzavretý, premávka bude počas prác presmerovaná do druhého jazdného pruhu a bude riadená semaformi," spresnil bratislavský magistrát.

 Výjazd z hrádze bude takisto riadený. Okrem tejto opravy pripravujú v tomto roku aj opravu časti Balkánskej ulice priamo v mestskej časti Rusovce.

Zdroj: Bratislava - hlavné mesto SR / foto: Piešťany.sk