Od formálneho odčlenenia značky Cupra z materskej automobilky Seat vo februári ubehli štyri roky. Jej portfólio sériových produktov medzičasom utešene rástlo, k pôvodnej dvojici Ateca a Leon (vrátane verzie kombi) sa pridalo dynamické SUV Formentor a elektrický hatchback Born. Tým sa však nič nekončí.

Ponuku obohatia v roku 2024 dve SUV

Počas nedávnej oslavy svojich 4. narodenín španielska firma prezradila, že v roku 2024 uvedie na trh elektrické SUV Tavascan. Následne dorazí hatchback inšpirovaný štúdiou Urban Rebel. Na tento rok teraz Cupra ohlasuje aj nové SUV, ktoré zatiaľ nemá meno. V súčasnosti sme spoznali len jeho svetelný podpis a niekoľko parametrov.

Mladá značka publikovala fotku i video, no vozidlo všade kryje plachta. Z obrazového materiálu sa tak dajú vyčítať len približné proporcie karosérie. Predná kapota sa zdá byť pomerne dlhá, pričom strecha navzdory dnešným trendom smerom dozadu klesá len mierne. Dĺžka karosérie by mala podľa automobilky dosiahnuť približne 4,5 metra.

Okrem základného rozmeru sme sa dozvedeli, že SUV príde výhradne s elektrifikovanými motormi. Na výber má byť mild-hybrid alebo variant PHEV. V druhom prípade automobilka udáva, že nová generácia technológie umožní prejsť na elektrinu približne 100 kilometrov. Cupra okrem toho potvrdila miesto výroby. Tá bude prebiehať v maďarskom Györi, kde koncern montuje napríklad Audi Q3 Sportback.

Zdroj: Seat

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov