Včerajší magický dátum 22.02.2022 využila mladá značka Cupra na načrtnutie svojej budúcnosti. Popri oslave 4. narodenín potvrdila uvedenie dvoch ďalších vozidiel, ktoré rozšíria jej portfólio. Zároveň ohlásila vzniku tzv. metaverza. Teda akéhosi virtuálneho sveta, ktorý sa má prelínať so skutočnosťou.

Dva nové sériové elektromobily

Dcéra automobilky Seat aktuálne ponúka modely Ateca a Leon prevzaté od materskej firmy, ako aj vlastnú dvojicu Born a Formentor. K nim sa má v roku 2024 pridať elektrické SUV Tavascan už dávnejšie načrtnuté konceptom. Nasledovať má menší batériový hatchback, ktorý príde na trh v roku 2025. Ten by sa zasa mal inšpirovať štúdiou Urban Rebel.

Z hľadiska celkového formátu chystaných áut či ich dizajnu vieme, čo približne očakávať. To isté platí o technickej stránke. Je pravdepodobné, že dvojica sériových produktov využije koncernovú platformu MEB. Od príbuzných iných značiek skupiny Volkswagen sa ale môže odlíšiť niektorými riešeniami.

V priestore Metahype nepôjde len o autá

Cupra okrem toho zakladá virtuálny priestor Metahype, v ktorom môžu kolaborovať rôzne značky, startupy a tvorcovia obsahu. Nepôjde pritom výhradne o tematiku štyroch kolies. Španieli plánujú mať v rámci metaverza vlastnú filiálku, no chcú spolupracovať s ďalšími odvetviami. Napríklad s hudobným a zábavným priemyslom.

Súčasťou balíka má byť nová forma platidla NFT (non-fungible token). Prvý kus bude zobrazovať koncept Urban Rebel a firma ho plánuje vydražiť. Urobiť to chce pred spustením služby kombinujúcej skutočné a digitálne preteky. Šoféri budú pri nej sedieť v skutočných vozidlách, no súťažiť vo virtuálnom svete.

Zdroj: Cupra

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov