Bohužiaľ, na spaľovací motor zabudnite

Cupra Tavascan by mala rozšíriť modelový rad značky až v roku 2024 a zároveň sa stať druhým elektromobilom značky. Prvým totiž bude kompaktný elektromobil Cupra Born, ktorý by sa mal začať predávať koncom tohto roka (2021). 

Svoje nadšenie ohľadom Tavascanu neskrýval ani samotný predseda predstavenstva značky Cupra Wayne Griffits: „Náš sen sa stane skutočnosťou: Cupra Tavascan bude realitou. Bude navrhnutý a vyvinutý v Barcelone na báze modulárnej platformy pre elektrické vozidlá MEB koncernu Volkswagen a v Európe i na zámorských trhoch sa začne predávať v roku 2024.“

Tak ako Griffits spomenul, Tavascan bude využívať modulárnu platformu pre elektromobily MEB koncernu VW Group, pod ktorý Cupra spadá. Nové elektrické SUV bude skonštruované a vyvinuté v Barcelone, pričom výskumný a vývojový tím v technickom centre Martorell už vraj pracuje na príprave sériového modelu a inžinieri sa školia v špecifických zručnostiach potrebných pri vývoji elektromobilu.

Keďže Cupra Tavascan ma predstavovať víziu moderného športového auta, spaľovací motor by ste bohužiaľ len márne hľadali. Kolesá tak budú poháňať elektromotory. Pri predstavení konceptu Tavascan však zaujal najmä jeho dizajn, ktorý bol mierne futuristický, no zato originálny. Nateraz je však nejasné do akej miery bude sériový model dizajnovo nasledovať daný koncept. 

Ambiciózne plány do budúcnosti

Cupra má taktiež veľmi ambiciózne plány s ohľadom na financie. Chcú totiž zdvojnásobiť svoje predaje a viac ako dvojnásobne zvýšiť svoj obrat, ktorý za rok 2020 dosiahol zhruba 900 miliónov eur. Tiež sa chcú zamerať aj na trhy najviac elektrifikovaných krajín a zároveň v roku 2022 plánujú spustiť predaj svojich modelov aj v Austrálii, ako súčasť expanzie v ázijsko-pacifickom regióne. Cupra je zároveň presvedčená, že v Austrálii budú mať úspech. 

zdroj: tlačová správa