Pôvodne rýdzo tuningová texaská spoločnosť Hennessey Performance začala popri ladení existujúcich áut špekulovať s výrobou vlastných. V drobnom počte montovala Venom GT voľne vychádzajúci z britského typu Lotus Exige, aktuálne má v ponuke jeho evolúciu s prívlastkom F5. Okrem toho sa však pozerá aj ďalej do budúcnosti. Avizuje extrémny elektromobil, o ktorom prezradila prvé detaily.

Svoju prvotinu poháňanú batériou Američania nazvali Project Deep Space. Zatiaľ ho prezentujú dvomi skicami naznačujúcimi, že do elektrickej sféry chcú vstúpiť naozaj unikátnym vozidlom. Vynikne nielen dĺžkou presahujúcou šesť metrov. Vybavené bude totiž tromi nápravami, pričom všetky dostanú elektromotory integrované do kolies.

Technické detaily sú zatiaľ tajomstvom

Prvý elektromobil z tejto dielne má mať teda pohon 6x6, od čoho si John Hennessey sľubuje najmä lepšiu trakciu pri zrýchľovaní. O technike zatiaľ neprezradil nič bližšie. Prostredníctvom obrázkov nás nechal nakuknúť do kabíny, ktorá za krídlovými dverami skrýva štyri sedadlá usporiadanú do kosoštvorca. Vodič sedí uprostred. Americká firma hovorí, že interiér ponúkne luxus ako súkromný tryskáč.

Project Deep Space je aktuálne v plienkach a čaká ho ešte dlhá cesta. Jeho autori chcú výrobu obmedzenej série spustiť až v roku 2026. Momentálne hovoria o počte 105 kusov, cenu jedného z nich predbežne stanovili na 3 milióny dolárov (2,64 milióna eur).