"V stále viac digitalizovanom svete si Honda uvedomila, že ľudia stále reagujú analógovým spôsobom. Snažíme sa sústrediť našu pozornosť na to, čo ľudské telo skutočne vníma cez dynamiku vozidla."
Honda Civic 10.G zameraná viac na vodiča

Nové oddelenie Hondy sa vrhlo na Civic poslednej generácie, aby ponúklo vodičovi lepší zážitok z jazdy. Zatiaľ iba v testovacom prototype.

Nové oddelenie už vytvorilo prvé testovacie auto. Je postavené na aktuálnej 10. generácii Hondy Civic. Auto demonštruje prvé zistenia. Podľa predstaviteľov automobilky je práca nového oddelenia zameraná na zlepšenie odozvy auta, jeho stability a odizolovanie vibrácií. Modifikovaný Civic preto dostal lineárnejšie riadenie, ktoré reaguje na menšie pohyby volantom. Má priamejšiu a rýchlejšiu odozvu na pedále. Pruženie je upravené tak, aby bolo auto stabilnejšie a umožňovalo väčšie bočné sily. Konštruktéri tiež zapracovali na odizolovaní vibrácií od podvozka a znížení hluku od podvozka. "V stále viac digitalizovanom svete si Honda uvedomila, že ľudia stále reagujú analógovým spôsobom,"  povedal Takahiro Hachigo k práci nového oddelenia a dodal: "Snažíme sa sústrediť našu pozornosť na to, čo ľudské telo skutočne vníma cez dynamiku vozidla a pri vývoji sériových vozidiel využiť tieto poznatky." Kedy uvidíme prácu tohto oddelenia v sériových vozidlách ešte nie je známe, no podľa automobilky to bude už čoskoro.

Zdroj: autocar