Ak chcete vedieť, akú techniku vám Kia za vyššie uvedenú sumu poskytne, odkážeme vás ešte raz na detailne spracovaný starší článok a my sa môžeme rovno vrhnúť na výbavu, ktorá...

Ktorá sa v zásade popisuje veľmi jednoducho, pretože je evidentne aj s ohľadom na nemalú základnú cenu prakticky kompletná. V štandarde máte prakticky všetko, čo kórejská značka pre tento model ponúka a z väčších a drahších vecí si môžete priplatiť len za metalický lak, ktorý vás vyjde na 690 eur a panoramatické strešné okno. Za to vám Kia naúčtuje 890 eur.

Ak by ste predsa len túžili u predajcu nechať nejaké „drobné“ naviac, môžete sa pozrieť do zoznamu príplatkového príslušenstva, ktoré obsahuje napríklad diódové osvetlenie dverí (78 eur) alebo čierne i biele „pretekárske pruhy“ za 195 eur.

Čo je zaujímavé, novinka neponúka možnosť inštalovať pod zadným nárazníkom ťažné zariadenie. Táto výbava je vyhradená len pre verzie Standard a GT-Line. V ostrom GT vám bude musieť stačiť len mreža batožinového priestoru (325 eur) alebo takzvaný „skladací organizér do kufra“ (stojí 38 eur).

Samozrejme medzi položkami nájdete aj doplnky typu detská sedačka, ochranné poťahy na karosériu, korekčné fixky na lak či chémiu na odstraňovanie hmyzu, tomu sa ale vážne venovať nebudeme. Ak vás to zaujíma, stačí zaskočiť na príslušnú stránku. Aby sme ale zase štandardnú výbavu vrcholného modelu EV6 GT úplne nezahovorili, môžeme aspoň telegraficky vytiahnuť z poriadne dlhého zoznamu to najzásadnejšie.

Bez priplácania dostanete samosvorný diferenciál zadnej nápravy, takzvané externé napájanie (Vehicle to Device - V2D) s výkonom 3,6 kW, 21-palcové hliníkové disky, diódové adaptívne svetlá, parkovacie senzory s kamerovým 360-stupňovým záberom, head-up displej, alcantarou čalúnené športové sedadlá s vyhrievaním a vyhrievaný bude tiež volant, dvojzónovú automatickú klimatizáciu, navigáciu, elektricky ovládané piate dvere, audio Meridian so 14 reproduktormi či indukčné nabíjanie pre telefóny.

zdroj: Kia