Prehľadnosť

Do menu konfigurátora sa dá dostať z hlavnej stránky. V hornej lište si vyberiete spomedzi iných odkazov Konfigurátor a Ceny. Následne sa môžete cez jednotlivé modely dostať priamo do ich konfigurátora, alebo si hore zvolíte opäť Konfigurátor, v ktorom si ale opäť musíte vybrať konkrétny model. Prvá možnosť je teda jednoduchšia a príde mi to zbytočne zdupľované. Ale radšej dve cesty, ako žiadna, nie?

Na začiatku si vyberiete verziu s motorom a prevodovkou.

Následne sa vám otvorí nové okno prehliadača. Nezľaknite sa angličtiny, holt po slovensky to tu nepôjde. Máte na výber filter podľa typu paliva alebo prevodovky, na výber máte totiž hneď kombináciu motora a prevodovky. Následne si zvolíte líniu výbavy a pokračujete. Rozdelenie do skupín je nasledovné: exteriér, interiér, opcie, príslušenstvo a zhrnutie.

V exteriéri a interiéri si volíte spomedzi položiek označených na príslušnom mieste auta.

Rýchlosť odozvy

Rýchlosť nie je úplne ideálna. Skoro na celú obrazovku máte náhľad vozidla, čo je skvelé, avšak napríklad pri zvolení farby si nemôžete vozidlo otáčať a pozrieť ho z uhlov. To zamrzí. Dá sa to potom v hlavnom menu, avšak aj to je spomalené. V základnom zobrazení sa ľahko zorientujete, cez ktorú kategóriu ste už prešli, tá je označená zelenou fajočkou.

Farebná kombinácia sa zobrazí len z jedného profilu.

Vynútené kombinácie

Samotné balíčky a opcie volíte v ďalšej podskupine. Po kliknutí na položku sa vám zobrazí aj detailnejší popis. Skvelé je zobrazenie nekompatibilných opcií spolu po kliknutí na vlajočku pod príslušnou položkou. Zamrzí však, že ak sa má k položke niečo prirátať, čo je povinné, konfigurátor vás na to neupozorní, jednoducho to len naráta k cene. To nie je príliš užívateľsky príjemné...

Cez príslušenstvo som rovno preskočil na celkový stav mojej konfigurácie. Máte tam zobrazené vozidlo zvonka, zvnútra, popis výbavy (sériová aj voliteľná spolu) a tiež technické parametre. Konfiguráciu si môžete vytlačiť. Keďže to ale nie je slovenský konfigurátor, cenu výsledného auta sa nedozviete, na to treba ísť s konfiguráciou za predajcom. Otázkou tiež zostáva, aké sú špecifikácie nášho trhu a ktoré položky sú u nás dostupné, ktoré nie a ako je to s ich prepojením. Kvôli pomalšiemu listovaniu a tiež nie slovenskej verzii však konfigurátor Jaguar zrážajú k zemi aj také detaily, ako nemožnosť si prezerať automobil pri farbách alebo neupozornenie na nútené kombinácie.

Celkové hodnotenie online konfigurátora Jaguar: 7/10

Pri príslušnej položke si môžete pozrieť, či je s niečím iným kombinovateľná.