Podľa medializovaných správ by sa síce mohlo zdať, že pije väčšina slovenských vodičov a mnohí to môžu chápať ako hádzanie všetkých do jedného mecha, pravdou je, že na podobné situácie treba verejne upozorňovať. Najmä ak ide o výnimočné prípady, ktoré nútia k zamysleniu. Po nedávnej sérii kontrol v Prešovskom kraji teraz polícia uvádza dva varovné prípady k Košického kraja. V obidvoch pritom figurujú ako hlavní aktéri dve 32-ročné opité vodičky.

Čo s tým?

Polícia opisuje dva prípady, ktoré sa odohrali na cestách Košického kraja. V obidvoch prípadoch našťastie polícia zasiahla skôr, než sa stihlo niečo stať, aj tak však vyvolávajú mnoho otázok. Čo s tým? Aj Slováci sú evidentne nepoučiteľní a niektorí pijú ako dúhy aj bezprostredne predtým, než si sadnú za volant. Nie je to pritom len ich problém. V zlomku sekundy totiž môžu zničiť život iným, nevinným a zodpovedným vodičom, či ich rodinám. Posúďte sami.

1 prípad:

32-ročná žena z Levoče viedla motorové vozidlo zn. VW Golf po ulici J. Fabinyho v meste Spišská Nová Ves, v smere k železničnej stanici, kde bola zastavená a kontrolovaná hliadkou polície, pričom v aute viezla aj svoje maloleté dieťa. Následne bola podrobená dychovej skúške s výsledkom 1,29 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,69 promile.

2️ prípad:

32-ročná žena z okresu Sobrance viedla motorové vozidlo zn. Škoda po ceste v obci Vojnatina, kde bola hliadkou Obvodného oddelenia PZ zastavená, pričom v aute sa s ňou viezli aj dve maloleté deti. Menovaná pri kontrole javila známky požitia alkoholických nápojov, preto bola podrobená dychovej skúške s výsledkom 0,83 mg/l, čo je v prepočte 1,73 promile. V oboch prípadoch bolo ženám vznesené obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

zdroj: Polícia SR