Je to oficiálne, Mazda CX-3 po šiestich rokoch v Európe končí. Pre internetový portál Motor1 to potvrdilo nemecké zastúpenie značky. Záujemcovia o tento crossover tak majú čas len do decembra tohto roka (2021), potom jeho produkcia pre krajiny EÚ skončí. Na iných trhoch však bude predaj tohto modelu pokračovať aj naďalej. 

Prednosť dostala CX-30

Ukončenie produkcie malého crossoveru pre starý kontinent určite nie je až takým veľkým prekvapením. Už viac ako dva roky totiž automobilka ponúka aj model CX-30, ktorý je síce nepatrne väčší, ale s CX-3 má veľmi podobné nielen meno a cenový rozdiel zase nie je markantný. Novšie z dvojice kompaktných áut tak dostalo na európskej pôde prednosť. Budúcnosť Mazdy CX-3 by však nemusela byť čierna. Japonská verzia nedávno prešla menšou úpravou a značka uviedla jej špeciálnu edíciu s názvom Super Edgy. 

Aké plány si Mazda pripravila pre tento model z dlhodobého hľadiska nie je úplne zrejmé, jedno je ale isté. Japonská automobilka sa púšťa do veľkej „modelovej ofenzívy CX“, keďže v nasledujúcich dvoch rokoch rozšíria jej portfólio niekoľko nových crossoverov a SUV. Do Európy prídu modely CX-60 a CX-80, zatiaľ čo Amerika dostane ich väčších súrodencov s označením CX-70 a CX-90. 

Zdroj: motor1.com