Škoda pred pár týždňami oficiálne potvrdila príchod nového Superbu v roku 2023, ku ktorému sa postupne pridá aj nová generácia modelu Karoq a facelifty typov Kamiq a Scala. Mladoboleslavskú značku tak čaká veľký a zároveň veľmi dôležitý rok. Jej vlajková loď príde vo verziách liftback a kombi, čo sa však nedá povedať aj o chystanom Passate, ktorý si v novej generácii ponechá len druhý spomenutý karosársky variant. 

Predsériová výroba v Bratislave už beží

Ich produkcia bude prebiehať v Bratislave po tom, čo sa VW rozhodlo v nemeckom Emdene uvoľniť miesto elektromobilom a v českých Kvasinách zase Superb prenechal výrobné linky novým SUV. Podľa najnovších správ produkcia pred pár dňami skutočne začala, aj keď v tejto chvíli hovoríme len o predsériovej výrobe, čo potvrdila aj hovorkyňa slovenskej divízie Volkswagenu, Lucia Kovarovič Makayová. Ku koncu roka by však mala prepnúť na plnohodnotnú sériovú produkciu. 

Premiéry oboch modelov sú preto skutočne na spadnutie a prebehnúť by mohli už v najbližších mesiacoch či týždňoch. Zároveň sa očakáva, že príchod oboch noviniek na trh by sa mohol uskutočniť na prelome rokov 2023 a 2024. 

Zaujímavou informáciou je nepochybne aj investícia, ktorú si tento nový výrobný program vyžiadal. Pohybuje sa na úrovni až 400 miliónov eur. Dobrou správou tiež je, že výroba nového Superbu a Passatu v Bratislave prinesie tiež vytvorenie nových pracovných pozícii a spoločnosť tak plánuje v tomto roku prijať stovky nových zamestnancov.  

Zdroj: Novinky.cz