Aby Nemci podporili záujem o chystanú novinku, zverejnili zároveň prvé obrazové upútavky. V snahe udržať novú Fronteru v utajení, sú samozrejme zatiaľ zatmavené, pár vecí ale z detailov na obrázkoch vyčítame.

V prvom rade je zjavné, že sa automobilka nepúšťa do žiadnych veľkých štylistických experimentov. Zo siluety je vidieť, že nástupca modelu Crossland dostane vcelku bežné línie, respektíve dvojpriestorovú karosériu typickú pre crossovery a SUV.

Bez neónového nápisu Frontera a priameho porovnávania by sme pri slepom teste tipovali, že máme pred sebou Renault Austral alebo nový Espace, ten profil a čiastočne i proporcie chystaného Opelu sú skutočne veľmi podobné.

Druhý záber potom jasne dokazuje, že Frontera dostane nedávno predstavené prepracované logo, ktoré delí blesk na dve o niečo plastickejšie časti, a evidentne nebude chýbať ani dnes typická čierna maska.

Opel k tomu dodáva, že SUV bude predstavené koncom tohto roka (bez uvedenia konkrétneho dátumu), ale už v najbližších týždňoch nám novinku ukáže na prvých fotkách a pridá k nim základné informácie.

Auto bude od počiatku dostupné s elektrickým pohonom, podľa napríklad nemeckého Autobildu je ale Frontera postavená na modulárnej platforme CMP/e-CMP a určite dorazí na trh aj so spaľovacími motormi (predpokladáme, že s nejakou formou elektrifikácie).

1.2 Turbo Hybrid je prakticky istota

Samotný Crossland je momentálne dostupný za výpredajové ceny od necelých 17 tisíc eur a pod kapotou má buď benzínový trojvalec 1.2 turbo s výkonom 110 alebo 130 koní, prípadne diesel 1.5 CDTI naladený na 110 koní.

S naftou pre istotu radšej nepočítajte. Naopak nová verzia jedna-dvojky so šesťstupňovou dvojspojkovou prevodovkou a integrovaným elektromotorom, ktorá sa aktuálne objavila v modernizovanej Corse pod označením 1.2 Turbo Hybrid... skoro máme chuť staviť si na to, že ju nová Fontera dostane nabetón.

zdroj: Opel, Stellantis