Žiadne obrovské obličky, na bokoch ani stopa po samoúčelnosti či iných divokých ťahoch dizajnéra. Už minule sme sa na základe prvého záberu novej päťky (nafoteného kdesi v továrni BMW) zamýšľali nad tým, že Nemci v tomto prípade zrejme vyjdú v ústrety zákazníkom, ktorí nemajú potrebu pútať na ceste pozornosť nápadne agresívnymi, až prehnanými tvarmi, ktoré za mníchovskú značku dnes reprezentuje SUV XM.

Namiesto toho prichádza nový rad 5 (G60) s veľmi umiernene až úsporne navrhnutými tvarmi, ktoré BMW vracajú starú známu eleganciu a dôstojnosť.

To samozrejme neznamená, že tento ústupok tradičnej klientele bude vnímaný len pozitívne. Mnohí sa v novom „vykričanom“ štylistickom smere BMW našli a toto budú považovať za zbabelý krok späť. Sympatickejšie na tom všetkom ale je, že automobilka evidentne vie, kde stojí za to tlačiť na pílu a kde sa vyplatí ubrať.

Päťka vždy bola manažérskou limuzínou a ako taká väčšinou reprezentovala autoritu i status značky v kombinácii so športovým charakterom. A podľa fotiek, ktoré máme k dispozícii, tomu tak bude aj v najbližších rokoch.

Len pre úplnosť dodávame, že ako prvá má byť predstavená čisto elektrická verzia i5. Po nej bude nasledovať štandardný rad 5 a v ďalšom slede dorazia praktickejšie päťdverové varianty Touring, aj v batériovom prevedení. Viac informácií (a kvalitnejšie fotky...) čakajte už o pár dní.

zdroj: Bimmerpost