Prvé fotografie nového Huracánu Tecnica sme vám v predstihu ukázali už včera, poďme preto bez zbytočných prieťahov rovno na techniku.

Najnovšie Lamborghini dostalo silnejšiu verziu z dvoch dostupných atmosférických motorov 5.2 V10, takže pri kompresnom pomere 12,7:1 má 470 kW (640 koní) pri 8000 otáčkach za minútu a 565 newtonmetrov pri 6500 ot./min. Na desaťvalec nadväzuje sedemstupňová dvojspojková prevodovka prenášajúca výkon na zadné kolesá prostredníctvom elektronicky ovládaného samosvorného diferenciálu.

To sú parametre zhodné s modelom STO, Tecnica však dostala prepracovaný výfukový systém, ktorý by mal podľa automobilky produkovať o niečo zaujímavejší a výraznejší zvuk, pričom motor má obmedzovač nastavený na 8500 ot./min.

Súčasťou konštrukcie je tiež technika riadenia kolies zadnej nápravy, systém vektorovania krútiaceho momentu, karbón-keramické brzdy s upravenými chladiacimi kanálmi, 20-palcové disky ovinuté pneumatikami Bridgestone Sport (vzadu so šírkou 305 milimetrov) a jazdné režimy, pričom niektoré z nich vám dovolia úroveň pretáčavosti u tejto značky doteraz nevídaný.

Vylepšená aerodynamika i nepatrne nižšia hmotnosť

Modifikovaná bola tiež aerodynamika modelu Tecnica. To decentne vyzerajúce zadné krídlo a ďalšie drobné úpravy zvyšujú prítlak zadnej nápravy k asfaltu v porovnaní s Huracánom Evo až o 35 percent, Lamborghini ale zároveň sľubuje, že nový predný nárazník a prerobené kryty na podvozku znížili odpor vzduchu o 20 percent.

Že sa konštruktéri hrabali v každom jednom detaile, dokazuje okrem iného aj použitie novej kompozitovej kapoty či prepracovaný „skleník“ s karbónovými odvetrávacími lamelami nad motorovým priestorom. Aj tieto drobnosti viedli ku zníženiu suchej hmotnosti oproti Evu o 10 kg (z 1389 na 1379 kg), aj keď Tecnica je v porovnaní s STO stále o 40 kg ťažšia.

Aj vďaka tomu je nový Huracán schopný akcelerovať z miesta na 100 km/h za 3,2 sekundy, teda o desatinku rýchlejšie ako Evo, na 200 kilometrov za hodinu sa dostane za 9,1 sekundy a maximálna rýchlosť je 325 km/h. Zo stovky na nulu potom zabrzdí na dráhe 31,5 m.

Cena nového Lamborghini Huracán Tecnica nie je momentálne známa, britský Autocar s odvolaní na svoje zdroje ale hovorí, že by to malo byť v prepočte „viac ako 240 tisíc eur“.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov

zdroj: Lamborghini